Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 4 Απρ 2014

Τσίπρας από Παλέρμο: Αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις κυβέρνησης Σαμαρά κ΄ νεοναζί

tsipras_samaras

Η άκρα δεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Παλέρμο επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν στο «φως» τις στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άσκησε δρυμεία κριτική στην πολιτική της Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι κρίνεται στις ευρωεκλογές του Μαΐου «αν θα εδραιωθεί η ιστορική οπισθοδρόμηση της Ευρώπης ή αν θ” αλλάξουμε πολιτική και συνολική πορεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν, από το Παλέρμο έστειλε μηνύματα τόσο προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, όσο και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Συνοπτικά, οι κυριότερες τοποθετήσεις – «μηνύματα» του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, τις ευρωκάλπες, τις πολιτικές λιτότητας, τα μνημόνια και την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού έχουν ως εξής:

Η πρόκληση των ευρωεκλογών

1) «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη».

2) «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, για τους λαούς μας, για τη ζωή μας (…) Αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές του Μαΐου είναι αν θα εδραιωθεί η ιστορική οπισθοδρόμηση της Ευρώπης, με τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης, ή αν θ” αλλάξουμε πολιτική και συνολική πορεία. Αν θα πάμε πίσω ή αν θα πάμε μπροστά».

Η πολιτική Μέρκελ και Σόιμπλε

3) «Η πολιτική της Μέρκελ διχάζει τους λαούς».

4) «Ο διαχωρισμός σε Βορρά και Νότο είναι πολιτικός».

5) «Το διακύβευμα του Σόιμπλε είναι: Μετά τις ευρωεκλογές να αναθεωρηθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και να κατοχυρωθεί θεσμικά και νομικά η λιτότητα και οι περιορισμοί του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας».

6) «Η πολιτική αυτή επιτάσσει τη Δημοκρατία στις πολυεθνικές και τις τράπεζες».

7) «Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα των ευρωεκλογών που σας κρύβουν».

Ο στόχος

8) «Κινούμαστε από την αντίσταση στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής λύσης. Αγωνιζόμαστε για τη «ρεαλιστική ουτοπία», όχι μόνο μιας αριστερής διακυβέρνησης, αλλά και της αριστερής ηγεμονίας».

9) «Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλη Λαμπεντούζα. Δεν αντέχει άλλο Φαρμακονήσι. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να μετατρέπεται η Μεσόγειος σε νεκροταφείο μεταναστών».

Στενές σχέσεις Σαμαρά και νεοναζί

10) «Η άκρα δεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού (…) Δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία. Αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Για αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει».

11) (Η ακροδεξιά) «Συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*