Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 4 Απρ 2014

Συνομιλία Σαμαρά (!) φέρνει ο εμφύλιος σαμαρικών – Χ.Α.; Ο «παναθηναϊκάκιας» δικαστικός

maxim2

Την αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμη συνομιλία – «βόμβα» για το Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί η κόντρα των «δύο κολλητών», δηλαδή της ομάδας Σαμαρά και της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με δηλώσεις των εμπλεκόμενων, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα παρουσιαστεί διάλογος του πρωθυπουργού με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στον οποίο του ζητά μέσω του… «παναθηναϊκάκια» να παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς.

Η είδηση αυτή προέκυψε από τη χθεσινοβραδινή εκπομπή στο «Κανάλι Εψιλον», του Γ. Τράγκα. Με τον παρουσιαστή – δημοσιογράφο εκ νέου να φαίνεται ότι επιχειρεί ένα «ξέπλυμα» της Χ.Α., ο πρώην τακτικός συνομιλητής Η. Κασιδιάρης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου και (ακρο)δεξιού «χεριού» του κ. Α. Σαμαρά, ανέφερε ότι σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα συνομιλία η οποία περιέχει τα εξής: Τον πρωθυπουργό να συνομιλεί με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος καλώντας τον μέσω ανώτατου δικαστικού λειτουργού (με τρισύλλαβο επώνυμο και κατάληξη σε –άκος) να δώσει κατευθύνσεις σε συναδέλφους του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το χρυσαυγίτη, ο Α. Σαμαράς αποκαλεί τον «κολλητό» του δικαστικό λειτουργό με το χαρακτηρισμό «παναθηναϊκάκια». Και οι παρεμβάσεις, με βάση τις ίδιες καταγγελίες, είναι άμεσες και ξεκάθαρες.

Αγαστές σχέσεις ακροδεξιών Μαξίμου και Χ.Α.

Το ζητούμενο είναι ότι μέσα από τον «εμφύλιο» των δύο πλευρών οι οποίες φαίνεται ότι διατηρούσαν αγαστές σχέσεις, το Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει να σείεται συθέμελα. Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος με τον αγαπημένο της τρόικας Γ. Στουρνάρα μοιάζουν να κάνουν ότι «δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν μίλησαν» επισπεύδοντας μια επικοινωνιακού, καθαρά, τύπου «έξοδο» στις αγορές (για δανεισμό, φυσικά) για να διατηρηθούν στην εξουσία. Ομως, οι εξελίξεις σε συνδυασμό με την ανάγκη να κρατήσουν την καρέκλα και να μην βρεθούν, σε μια αλλαγή εξουσίας, αντιμέτωποι με τις τεράστιες πολιτικές –και ενδεχομένως, όχι μόνο- ευθύνες τους, οδηγούν τη Δημοκρατία στο μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο εξευτελισμό της, την τελευταία τριακονταετία.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*