Ποιοί Είμαστε


   Μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης ξεκινά έχοντας επίκεντρο την Ελλάδα και ρίχνοντας βαθιές, όλο ανάλυση, ματιές στον Κόσμο. Σκοπός μας, η ουσιαστική ενημέρωση μέσα από τη διερευνητική ματιά επαγγελματιών δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ…

  Δεν σκοπεύουμε να σας γεμίσουμε με πολλά λόγια και φανφάρες περί τομής στην ενημέρωση ή περί γεμίσματος δημοσιογραφικού κενού που διέπουν πάντα στην αρχή λειτουργίας τους τα Μέσα Ενημέρωσης.

  Ερχόμαστε στη ζωή σας έτσι απλά και το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τη ελληνική κοινωνία και τον πολίτη, τον οποίο βλέπουμε ενταγμένο ως ισχυρή οντότητα μέσα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή πραγματικότητα.

  Δηλώνουμε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι. Ωστόσο, θέλουμε να κρατήσετε μικρό καλάθι. Και να μας κρίνετε αυστηρά. Στην πορεία αυτού του δημοσιογραφικού εγχειρήματος άπαντες θα κατανοήσουν ότι το λέμε και το εννοούμε. Θα είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι ώστε να εκφράζουμε όχι στενά συντεχνιακά, κομματικά και άλλα συμφέροντα αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

  Καθίσταται σαφές για εμάς ότι θα τηρήσουμε πολιτική ίσων αποστάσεων έναντι όλων. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε όργανο κανενός.

  Υπό αυτό το πρίσμα δεν επιλέξαμε να πάρουμε και να δημοσιεύσουμε πανηγυρικές δηλώσεις παραγόντων, ως είθισται σε τέτοιες περιστάσεις, αλλά ξεκινάμε με ξερή, έστω και λιτή για αρχή ενημέρωση. Αποτελεί αταλάντευτη δέσμευση μας, η βαθιά προσήλωση στον Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) της οποίας πολλοί από εμάς όχι μόνο είμαστε μέλη αλλά, πραγματικά ανιδιοτελώς, μετέχουμε ή μετείχαμε στα θεσμοθετημένα όργανα με ένα και μόνο στόχο: την επίτευξη των συλλογικών διεκδικήσεων, με αίσθημα ευθύνης και μακριά από τα «παιχνιδάκια» που έχουν καταστήσει τους φορείς εκπροσώπησης μας αδύναμους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουν τις διαρκείς επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα.

  Δεν θα δεχτούμε, γιατί προσβάλει πρώτα απ΄ όλα την ίδια την ενημέρωση ως έννοια και κοινωνικό αγαθό, στημένες συνεντεύξεις δομημένες στις αρχές της μαύρης προπαγάνδας, ρεπορτάζ-αγιογραφίες για πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες. Δεν θα διστάσουμε να επικροτήσουμε κάθε καλή προσπάθεια, ούτε βέβαια να στηλιτεύσουμε, οιαδήποτε προσπάθεια παραβαίνει νόμους, ήθη και έθιμα. Ακόμη και όσοι θελήσουν να διαφημιστούν σ’ εμάς θα πρέπει να αποδεχθούν ότι ο δημοσιογραφικός –ενημερωτικός τομέας είναι ανεξάρτητος από το διαφημιστικό τμήμα, του site μας.

  Φιλοδοξούμε να αγκαλιάσετε όλοι σας αυτή την προσπάθεια, ώστε να φωτίσουμε από κοινού τις αθέατες πλευρές της ζωής με ένα διεισδυτικό βλέμμα.

  Σας καλούμε σε ένα ταξίδι ουσιαστικής ενημέρωσης μέσα στους ωκεανούς πληροφόρησης. Υποσχόμαστε ότι θα βρείτε σ’ εμάς μία σίγουρη πηγή ενημέρωσης με διασταυρωμένες ειδήσεις και απόψεις που δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως συμφέρον.