Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 30 Νοε 2013

Ουκ αν λάβοις… λέει ο κοσμάκης στο Στουρνάρα – 1 δισ. € οφειλές από φόρους κάθε μήνα!

 

tsepiadeia2

 

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, υπό τα αβάσταχτα φορολογικά βάρη που τους επέβαλλε η δικομματική κυβέρνηση, δηλώνουν «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» στην εφορία.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι κυβερνώντες, που μας κοροϊδεύουν, υποστηρίζοντας (βλ. τελευταίες δηλώσεις Στουρνάρα) ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται – επιβάλλουν βάναυσους φόρους σε πολίτες που αδυνατούν αντικειμενικά να πληρώσουν, γιατί απλούστατα δεν μπορούν: Γιατί δεν έχουν δουλειά, γιατί οι αμοιβές τους έχουν συρρικνωθεί δραματικά, γιατί δεν πληρώνονται από την εργασία τους.

Όπως φαίνεται, τα συνήθη υποζύγια τα στύλωσαν, μπροστά στις εξωφρενικές απαιτήσεις του κράτους – «φορομπήχτη», το οποίο μάλιστα τολμά να προγραμματίζει νέα φοροεπιδρομή για το 2014 (ενιαίος φόρος ακινήτων κ.λπ.).

Παραταύτα η κυβέρνηση αποφεύγει προκλητικά να φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο (λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, off shore εταιρίες κ.λπ.) και να πατάξει φαινόμενα, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, από τα οποία τα κρατικά ταμεία χάνουν δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ οι οφειλές

Η υποχρεωτική στάση πληρωμών εκατομμυρίων Ελλήνων αποτυπώνεται από την αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Έτσι το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους ανήλθε σε 7,284 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αυξάνονται με ρυθμό περίπου 1 δισ. ευρώ ανά μήνα! Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο ανήλθε σε 60,65 δισ. ευρώ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*