Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 13 Δεκ 2013

ΔΕΗ: «Δεν υπάρχει εντολή για επανασυνδέσεις» – 25% των σπιτιών χωρίς ρεύμα σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

rologia_dei

Οσο έρχεται η ανάπτυξη… άλλο τόσο αληθινές είναι οι δήθεν επανασυνδέσεις ρεύματος σε απόρους τις οποίες ανακοινώνει η κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται μέσα και από τις καταγγελίες – «σοκ» του δημάρχου Κερατσινίου και Δραπετσώνας Λουκά Τζανή.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο δήμαρχος των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο extra channel, αν και -ακούγοντας όσα δηλώνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης- μετέβη από την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΗ, με μια πρώτη λίστα 50 άπορων οικογενειών οι οποίες έχουν ανάγκη άμεσης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η απάντηση των αρμοδίων ήταν αποκαλυπτική και απογοητευτική: «Τι μας φέρατε κύριε Δήμαρχε; Τι λίστα είναι αυτή; Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μας έχει δοθεί καμιά εντολή για επανασυνδέσεις από τα κεντρικά»!

Ο κ. Τζανής πρόσθεσε ότι από τη ΔΕΗ της περιοχής, μετά την απάντηση αυτή, τους έστειλαν μια ημέρα μετά, την Πέμπτη, στα κεντρικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, στον Πειραιά. «Όμως, και εκεί, την ίδια απάντηση μας έδωσαν, αναφέροντας ότι δεν έχουν λάβει καμιά εγκύκλιο που να τους δίνει τη δυνατότητα να επανσυνδέσουν το ρεύμα σε οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τους ανθρώπους τους λόγω έλλειψης ρεύματος», πρόσθεσε ο δήμαρχος Κερατσινίου και Δραπετσώνας. Και αυτή η αναλγησία των αρμοδίων και δη των πολιτικών προϊσταμένων τους και της κυβέρνησης αφορά σε μια περιοχή στην οποία διαβιούν κυρίως πολίτες χαμηλού έως και μηδενικού εισοδήματος και στην οποία οι οικίες στις οποίες έχει «κοπεί» το ρεύμα φτάνουν στο 25% του συνόλου (!) σύμφωνα με τον κ. Τζανή.

«Εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση από τη ΔΕΗ και το Κράτος, τότε θα πάρω άμεσα συνεργεία και θα δώσω εντολή να επανασυνδέσουν το ρεύμα σε όσους δεν έχουν και αδυνατούν να το πληρώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω ανθρώπους να πεθάνουν. Τι θα κάνουν; Θα με συλλάβουν;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου και Δραπετσώνας επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες ή χρόνιες παθήσεις που θα θρηνήσουν νεκρούς εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να δρα με αναλγησία.

1 στους 3 Ελληνες έχουν χρήματα για τη ΔΕΗ

Σημειώνεται ότι με βάση και τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας την οποία πραγματοποίησε το ενεργειακό think tank Vaasaett, ένας στους 3 Ελληνες πολίτες αδυνατεί, πλέον, να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τι σημαίνει αυτό; Η αναλογία του «ένας στους 3» κατατάσσει την Ελλάδα στη χειρότερη θέση της σχετικής λίστας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*