Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 15 Δεκ 2013

ΟΙΕΛΕ: Πώς «κουρεύουν» το 40% των αποδοχών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

misthoiperikopes-e1367440358233

Μειωμένες κατά μέσο όρο από 35% έως και 40% αποδοχές λαμβάνουν εκπαιδευτικοί με πολλά έτη «διαδρομής» στον ιδιωτικό τομέα. Η προϋπηρεσία τους, όταν προσλαμβάνονται στο δημόσιο ως αναπληρωτές, αναγνωρίζεται για το διορισμό τους αλλά όχι και για την ένταξη τους στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια!

Το γεγονός αυτό ήδη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων, θέση επί του ζητήματος αυτού καλείται άμεσα να πάρει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η ερμηνεία και εφαρμογή ρυθμίσεων του ν. 4024/2011 έχει προκαλέσει σοβαρότατη οικονομική ζημία σε συναδέλφους που προσλαμβάνονται στο δημόσιο ως αναπληρωτές κι έχουν προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς η προϋπηρεσία αυτή αναγνωρίζεται για το διορισμό τους, αλλά όχι για την ένταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια! Η τραγική αυτή αντίφαση έχει ως αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με πολυετή (συχνά πάνω από 20 έτη) προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία να εντάσσονται στο κλιμάκιο ΣΤ, με αποτέλεσμα να υφίστανται μείωση αποδοχών άνω του 40%.

Ζητούν να φέρουν πίσω τους μισθούς τους!

Επιπλέον, ορισμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης ζητούν από τους συναδέλφους την οικονομική διαφορά, στην περίπτωση που ελάμβαναν το μισθό με βάση την προϋπηρεσία τους, παρά το γεγονός ότι με την εγκύκλιο Φ.361.4/55729/Δ1/22-4-2013 που είχε εκδώσει ο τότε Υφυπουργός Παιδείας, αναστέλλεται κάθε ενέργεια για επιστροφή αποδοχών μέχρι να υπογραφεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Η ΟΙΕΛΕ την περασμένη εβδομάδα παρενέβη με έγγραφό της προς την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γεν. Δ/νσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Καρδαμίτση με την οποία ζητά να επανακοινοποιηθεί στις Δ/νσεις η εγκύκλιος και να δοθεί μια τελεσίδικη λύση, ώστε να πάψει η αδιανόητη αντίφαση η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία να θεωρείται προσόν διορισμού, αλλά να μην μετράει για την ένταξη σε μισθολογικά/βαθμολογικά κλιμάκια. Μετά από έντονες πιέσεις μηνών της ΟΙΕΛΕ, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. έστειλε υπηρεσιακό σημείωμα προς τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο δημόσιο ως αναπληρωτές.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*