Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 30 Απρ 2014

Ο κόσμος μας από ψηλά σε… υψηλή ευκρίνεια! (video)

earth_high

Η θέα της γης από ύψος πολλών χιλιάδων ποδιών μπορεί να ενθουσιάσει τον καθένα. Τώρα μπορείτε να «χαθείτε» στην παρατήρηση της Γης από πολύ ψηλά, με τα… μάτια ενός δορυφόρου και μάλιστα, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Το καθημερινό σύστημα βιντεοσκόπησης υψηλής ευκρίνειας μέσω δορυφόρου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες κι εκείνες ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακές!

Το σύστημα Skybox Imaging βασίζεται στη συνεργασία-επικοινωνία με τον μικρο-δορυφόρο SkySat-1. Για πρώτη φορά μπορούν να αναμεταδοθούν σε πλήρη και ακριβή χρονικά διάρκεια κινούμενα ενσταντανέ εικόνας από live χρόνο και με πλήρη κίνηση και υψηλή ευκρίνεια, χωρίς την παρουσία ανθρώπου.

Αν φανταστεί κανείς ότι η αδιάλειπτη -όπως προορίζεται- επικοινωνία του μικρο-δορυφόρου SkySat-1 με την τεχνολογία που υποστηρίζει το Skybox Imaging θα είναι πλέον εφικτή και έτοιμη για χρήση ανά πάσα στιγμή, ενώ νωρίτερα χρειαζόταν ολόκληρη ομάδα για να στήσει επιχείρηση αεροφωτογραφίας για την ίδια δουλειά, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα.

Πέρα από τη σημασία του για την επιστήμη -άλλωστε, όπως γράφει ο τεχνικός του Skybox, Τζον Κλαρκ, «τα οφέλη της νέας τεχνολογίας δεν έχουν γίνει ακόμη ορατά και αντιληπτά»- προσφέρει και εντυπωσιακές εικόνες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

 

Πληροφορίες από το news.gr

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*