Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 1 Μάι 2014

Τουλάχιστον 1,1 εκ. άνεργοι έως το 2019! Οι προβλέψεις του ILO που «θάφτηκαν»

apogoiteusi

Ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα, ακόμη και αν η «αναιμική» ανάκαμψη που υπόσχεται -για πολλοστή φορά τα τελευταία 3,5 χρόνια- η τρόικα και η κυβέρνηση επιτευχθεί, δεν θα μειωθεί κάτω από τα 1,1 εκατ. άτομα τουλάχιστον μέχρι και το… 2019!

Η εκτίμηση αυτή, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι για να επανέλθει η ανεργία στα προ το 2009 επίπεδα, θα πρέπει να φτάσει το 2030 (και βλέπουμε…) δεν προέρχεται από την αντιπολίτευση αλλά από τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας – ILO μίλησε, προχθές, στο ελληνικό κοινοβούλιο για τον κοινωνικό διάλογο και τους κινδύνους της συνεχούς ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά από πρόσκληση του Ά Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γ. Ιωάννη Τραγάκη και του επικεφαλής της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημήτριου Κρεμαστινού. Ο κ. Ryder ανέφερε ότι παρά τις μικρές βελτιώσεις στη συνολική μακροοικονομική κατάσταση, η απασχόληση παραμένει αδύναμη.

Η ανεργία στα ύψη

Αν και ο ρυθμός απώλειας θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί, ανέφερε ο κ. Ράιντερ, το ποσοστό ανεργίας στο 27,6 % (1,4 εκατ. άτομα) το τελευταίο τρίμηνο του 2014 παραμένει σε επίπεδα υψηλά – ένα ανησυχητικό σημάδι ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ILO, μια ήπια οικονομική ανάκαμψη, η οποία προβλέπεται από το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί από μια μέτρια κάμψη στα ποσοστά ανεργίας. Πράγματι, με τις σημερινές τάσεις, το ποσοστό ανεργίας θα υπερβεί το 22% μέχρι το 2019, τόνισε ο κ. Ράιντερ και πρόσθεσε:

«Αυτό ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά τις “χαμένες γενιές” μορφωμένων νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ικανότητές τους. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί τα επόμενα χρόνια, από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τώρα που τα δημόσια οικονομικά δείχνουν να ανακάμπτουν και η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται το 2014 να διαμορφώσει ένα πρόσφορο έδαφος, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου η στρατηγική για τη στήριξη της απασχόλησης είναι επείγουσα και απαραίτητη».

Εμφάνιση 1 σχολίου
  1. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.
    Κυριακή 25 Μαΐου ψηφίζουμε με σταυρό
    Ένα ψηφοδέλτιο για όλη την Ελλάδα
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
    Ελληνίδα Έλληνα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΕΜΠΟΡΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΗ, ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΑΝΕΡΓΕ
    Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Χατζημαρκάκη
    ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
    ΔΙΑΓΡΑΦΗ παράνομων χρεώσεων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ.
    Συμψηφισμός οφειλών σε χαμηλή κατηγορία.
    80 € το μήνα εισφορά για ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
    Αντίστοιχη μείωση και για τις εισφορές των άλλων ταμείων.
    Η εγγυημένη Εθνική σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2015 είναι 360 €.
    Άρα και η δόση για ασφάλιση ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε 80 € το μήνα.
    ΟΧΙ 480 € ΤΟ ΜΗΝΑ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
    Καμία θέση εργασίας δεν θα χαθεί και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις, χωρίς υπερφορολόγηση – φόρο επιτηδεύματος – εισφορά επιμελητηρίων.
    Στάση πληρωμών δημόσιας σπατάλης του κράτους.
    400.000 νέες θέσεις εργασίας και διπλάσιος κύκλος εργασιών.
    Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος –Κομμωτής- Βιοτέχνης email [email protected]
    Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 – 2441029918
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΛΑΜΙΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ ή σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΛΑΔΑ

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*