Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 20 Δεκ 2013

Νόμιμη έκριναν την απόλυση της εκπαιδευτικού που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει!

kolegathinon2

Αιδώς Αργείοι… Στην Ελλάδα των μνημονίων η δικαιοσύνη δεν αφορά στους αδύναμους και το γεγονός αυτό, με βάση τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται σχεδόν καθημερινά. Οι κατ’ εξαίρεση «διώξεις» πρώην πολιτικών παραγόντων (βλ. Μ. Λιάπη) μοιάζουν με «στάχτη στα μάτια» των πολλών.

Το «nez.gr» μεταδίδει πρώτο ότι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2013, η καθηγήτρια που… τόλμησε –σύμφωνα και με τον αντιπροσωπευτικό της φορέα, την ΟΙΕΛΕ- μετά από επαλειμμένες προτροπές, πέρυσι, να μονογράψει την κόλα του υιού Σαμαρά, επειδή το τέκνο του πρωθυπουργού δεν έλεγε να σταματήσει την αντιγραφή στις εξετάσεις του Κολλεγίου Αθηνών, απολύθηκε οριστικά και… με τη «βούλα» των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Παιδείας. Και ας είχε, η εν λόγω εκπαιδευτικός μόλις λίγους μήνες πριν, αξιολογηθεί θετικά από το Κολλέγιο στο οποίο εργαζόταν επί 22 χρόνια!

Την απόλυση της εκπαιδευτικού κυρίας Ευφροσύνης Μπουλούτα πέρυσι από το Κολλέγιο Αθηνών, έκριναν ως έγκυρη σήμερα το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου τα 3 –τοποθετημένα από το υπουργείο Παιδείας- μέλη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). Το ΚΥΣΔΕ είχε αρχικά συνεδριάσει στις 28 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) η οποία είχε χαρακτηρίσει ως «εκδικητική» την απόλυση της κυρίας Μπουλούτα υποστηρίζοντας -με ισχυρά στοιχεία- ότι η εκδίωξη της από το Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο επικεφαλής είναι ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, πραγματοποιήθηκε επειδή τόλμησε να μονογράψει την κόλα του πρωθυπουργικού τέκνου.

alexsamaras

Ο αδερφός του πρωθυπουργού και επικεφαλής του Κολεγίου Αθηνών Αλέξανδρος Σαμαράς

Εξαίρεση «πραξικοπηματικού χαρακτήρα»

Μάλιστα, από το ΚΥΣΔΕ, μετά από πιέσεις των νομικών εκπροσώπων του Κολλεγίου Αθηνών εξαιρέθηκαν τα μέλη της ΟΙΕΛΕ. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, 22 ημέρες μετά την αρχική συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΔΕ, έγινε γνωστό σήμερα, νωρίς το μεσημέρι. Τα τοποθετημένα από το υπουργείο Παιδείας μέλη του έκριναν ως έγκυρη την απόλυση και σε κανένα σημείο δεν αποδέχθηκαν ότι υπήρχε λόγος που θα μπορούσε να την καταστήσει ως άκυρη!

Επισημαίνεται ότι στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ ένα εικοσιτετράωρο πριν τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΔΕ αναφερόταν ότι «στα χέρια των διορισμένων μελών του ΚΥΣΔΕ, που την προηγούμενη φορά απέβαλαν τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ από τη συνεδρίαση ικανοποιώντας σχεδόν πλήρως όλα τα εργοδοτικά αιτήματα, βρίσκεται η ζωή ενός ανθρώπου. Βρίσκεται όμως και το μέλλον της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα, καθώς μέσα από την έκβαση της υπόθεσης θα κριθούν».

Το μήνυμα της «έγκυρης» απόλυσης

Για την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ από την έκβαση την υπόθεσης Μπουλούτα κρίνεται: α) εάν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης, ή αναλώσιμοι υπάλληλοι, έρμαια στα χέρια των ισχυρών και β) η τύχη του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης, διότι εάν απολυθεί εκπαιδευτικός που τηρώντας τη νομοθεσία και πράττοντας το χρέος της, έθιξε μια ισχυρή οικογένεια, αυτό θα είναι ένδειξη αλλοίωσης του αγαθού αυτού και υπαγωγής του στον ασύδοτο νόμο ενός ιδιώτη.

«Ελπίζουμε», κατέληγε η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, «έστω και την ύστατη αυτή ώρα, τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ να πράξουν το χρέος τους και να μην ψάλλουν τα Κάλαντα στους… Άρχοντες:

Καλην εσπέραν Άρχοντες

και αν είναι ο ορισμός σας

δασκάλους θα απολύσουμε

από το αρχοντικό σας»

Δυστυχώς, όμως, οι αιτιάσεις της ΟΙΕΛΕ «πετάχτηκαν», προφανώς μετά από άσκηση πολιτικών πιέσεων, στα «σκουπίδια». Η εκπαιδευτικός που υποστηρίζει ότι πήρε την κόλα του τέκνου του κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή αντέγραφε, κρίθηκε ότι απολύθηκε νόμιμα. Και το μήνυμα είναι σαφές: Στην Ελλάδα των μνημονίων, δίκαιο είναι το δίκαιο των ισχυρών.

Το ιστορικό της απόλυσης

Σύμφωνα με την παλαιότερη ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας της Χρήστος Σαρρής, «κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά)». Εν τέλει, αναφέρουν οι κ.κ. Κουρουτός και Σαρρής, η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή… Ενα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή

Σημειωτέον, λίγες ώρες πριν την απόφαση του ΚΥΣΔΕ, το θέμα της καθηγήτριας που έβαλε τη μονογραφή της στην κόλα του υιού Σαμαρά αναφέρθηκε και στο κοινοβούλιο.

Με εντολή Σαμαρά, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρώην της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, «φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης τροπολογία που λέει ότι οι βουλευτές θα χάνουν τα προνόμια τους εάν ‘’πέφτουν’’ σε πράξης ακραίας απαξίας… Είναι ή όχι πράξη ακραίας απαξίας η απόλυση της καθηγήτριας που ‘’συνέλαβε’’ τον ‘’κανακάρη’’ ας πούμε για παράδειγμα του Νικολόπουλου, όταν εργοδότης της επί 20ετία εργαζόμενης καθηγήτριας είναι ο αδελφός του πολιτικού»; «Θα επιτρέψει ο κ. Πρωθυπουργός μία τέτοια πράξη;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής για να πάρει σήμερα, μέσω ΚΥΣΔΕ επίσημη απάντηση…

Προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ: Δεν κλείνει το θέμα της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω αντιγραφής του υιού Σαμαρά.

Εμφάνιση 1 σχολίου
  1. Ο/Η ELENH XATZIOGLOU λέει:

    META THN ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑΔΩΝ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*