Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 1 Δεκ 2013

Δεν κλείνει το θέμα της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω αντιγραφής του υιού Σαμαρά

kollegioath-e1369687479871

Ο «φάκελος» της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα η οποία, σύμφωνα και με τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) απολύθηκε από το κολλέγιο Αθηνών επειδή είχε το… θράσος να «τσακώσει» τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και να του μονογράψει την κόλα, δεν κλείνει. Αυτό επισημαίνουν οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ ετοιμάζοντας από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 νέες νομικές ενέργειες, μετά τον «πραξικοπηματικού χαρακτήρα» αποκλεισμό τους από το αρμόδιο -για να κρίνει τη νομιμότητα ή μη της εκδίωξης της κυρίας Μπουμούτα- θεσμοθετημένο όργανο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «nez.gr», που από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη μιας υπόθεσης με βαθιά πολιτικά νοήματα σε σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τη θέση τους έναντι του… «κοσμάκη», η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ήδη είναι έτοιμη για τα επόμενα βήματα της. Μέσα από ένα πλέγμα νομικών ενεργειών, οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ θα επιδιώξουν να «λύσουν» την σιωπή του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα των τοποθετημένων από την κυβέρνηση μελών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), από τη συνεδρίαση του οποίου, την περασμένη Πέμπτη, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αποκλείστηκαν, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, επειδή… σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η πλευρά του κολλεγίου Αθηνών του οποίου ηγείτια ο αδερφός του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς.

Οπως αναφέρεται και στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Εποχή», «οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τον τρόπο απόλυσης της εκπαιδευτικού ενισχύονται από το γεγονός ότι το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) δέχτηκε να συνεδριάσει, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις, για να κρίνει την εγκυρότητα της -ή μη- ένα χρόνο μετά την εκδίωξη της κυρίας Μπουλούτα και συγκεκριμένα μόλις την περασμένη Πέμπτη! Τα όσα πρωτοφανή και παράδοξα έλαβαν χώρα πριν την  συνεδρίαση, ενισχύουν όσα η ηγεσία του φορέα εκπροσώπησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών υποστηρίζει δημόσια».

Μετά από αφόρητες πιέσεις της τετραμελούς ομάδας των νομικών του Κολλεγίου Αθηνών, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, οι πόρτες του ΚΥΣΔΕ έμειναν κλειστές για τους εκπροσώπους της. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο, ανάλογα με την υπόθεση που καλείται να κρίνει, αποτελείται από 3 διορισμένα μέλη του υπουργείου Παιδείας και 2 εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων (στην προκειμένη της ΟΙΕΛΕ).

Ετσι, σήμερα κανείς δεν γνωρίζει εάν κρίθηκε το θέμα της κυρίας Μπουλούτα, ούτε “τι μέλλει γενέσθαι”. Το θέμα, όμως, για την ΟΙΕΛΕ δεν κλείνει… Αντιθέτως, από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και μετά, η υπόθεση αναμένεται να ανοίξει περισσότερο.

Βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την επαναπρόσληψη

Επισημαίνεται ότι παρέμβαση στο θέμα αναμένεται να κάνουν άμεσα και βουλευτές της Αντιπολίτευσης, με τον πρώην βουλευτή ΝΔ και νυν ανεξάρτητο, και παρουσιαστή καθημερινής, πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, Νίκο Νικολόπουλο, ήδη να έχει καλέσει δημόσια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει από τον αδερφό του, Αλέξανδρο Σαμαρά ο οποίος ηγείται του κολλεγίου Αθηνών να προσλάβει ξανά την κυρία Μπουλούτα. Ανάλογες δημόσιες τοποθετήσεις αναμένονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της «Νέας ΜΕΡΑΣ» του κ. Χ. Ζώη.

Σχετικό άρθρο: «Θάβουν» την απόλυση της εκπαιδευτικού για την αντιγραφή του υιού Σαμαρά.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*