Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 7 Απρ 2014

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μένει «εκτός» λόγω αντιδράσεων – Ποιοι μπαίνουν

kranidiotis_failos

Από το κέντρο στα ακροδεξιά γέρνει το νέο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι, κεντρώου προφίλ, «καραμανλικοί» όπως ο κ. Κώστας Πουπάκης και ο καθηγητής Γιάννης Τσουκαλάς φαίνεται ότι θέτουν εαυτούς εκτός με το Μέγαρο Μαξίμο να μοιάζει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει επιλογές του κύκλου Σαμαρά οι οποίες ιδεολογικά βρίσκονται στο ίδιο αντικουμουνιστικό μπλοκ με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκο. Ενδεικτική είναι η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.

Εξελίξεις – Σημείωση «nez.gr»: Ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, μετά από σωρεία αντιδράσεων, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 το μεσημέρι, έκανε γνωστό ότι, τελικά, δεν θα λάβει μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

poupakis_eurokoin

Ο κ. Κ. Πουπάκης

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής έβγαλε από τη διδακτική του αίθουσα για να το φέρει στο χώρο της πολιτικής (όπως αντίστοιχα συνέβη και τον Κ. Πουπάκη με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί στενές σχέσεις) είχαν εξαρχής μπει στη «μπλακ λιστ» των «σαμαρικών», δεδομένου ότι διαφώνησαν με κεντρικές επιλογές σε μια σειρά ζητημάτων (π.χ., στις συλλογικές συμβάσεις, στις μειώσεις μισθών, στις αλλαγές στην Παιδεία και στο «μαύρο» στην ΕΡΤ). Το γεγονός ότι ο κύκλος τους στο ευρωκοινοβούλιο, μέσω της ΝΔ, θα «έκλεινε» ήταν ορατό εδώ και πολύ καιρό αφού τόσο το Μαξίμου όσο και οι δύο άνδρες είχαν δείξει ότι δεν έχουν σημείο επαφής πάνω σε βασικές μνημονιακές πολιτικές.

tsoukND-e1371214285599

Ο κ. Γ. Τσουκαλάς

Ποιους προωθεί το Μαξίμου; Μια από τις βασικές «προτιμήσεις» του σαμαρικού μπλοκ απεικονίζεται στο πρόσωπο του δικηγόρου Φ. Κρανιδιώτη. Ο κ. Κρανιδιώτης είναι γνωστός και δεν κρύβει την απέχθεια του απέναντι σε οτιδήποτε «αριστερίζει». Και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην σχετική ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει γνωσό άρθρο του κ. Κρανιδιώτη στο ο οποίο, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, τόνιζε: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις «σφαίρες» μου για τον αληθινό αντίπαλο (…) Το σκυλολόi του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ” αρχίδια μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλάκες».

«Αυτός ο άνθρωπος, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε χθες στο Μega πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ. Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε αν ο Μπαλτάκος ήταν ο μοναδικός ακροδεξιός στο περιβάλλον Σαμαρά. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που διοικεί την ΝΔ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Ταυρής και… Γ. Στουρνάρας

Μαζί με τον κ. Κρανιδιώτη, μια ακόμη επιλογή του περιβάλλοντος Σαμαρά φαίνεται ότι θα είναι ένας ακόμη σύμβουλος του πρωθυπουργόύ, ο κ. Φίλιππος Ταυρής. Ο πρώην δακίτης και γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ έχει τοποθετηθεί δίπλα στον κ. Σαμαρά και αποτελεί τον άνθρωπο – «κλειδί» στις σχέσεις με… «ό,τι» απέμεινε στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστική παράταξη, στη ΔΑΚΕ (έχει διασπαστεί τουλάχιστον στα… «τρια», με ένα μέρος πρώην δακιτών ήδη να ακολουθούν τη δική τους πορεία σε νέο σχήμα, τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΙΤ Ν. Κιουτσούκη να έχει διαγραφεί από τη Συγγρού και κάποιους λίγους μόνο «πιστούς» να μένουν στις θέσεις που θέλει το Μαξίμου).

tavris_fili

Ο κ. Φ. Ταυρής σε φωτό αρχείου (πίσω του φαίνεται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος μέσα στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αποχώρησε και ακολουθεί πορεία δική του έχοντας ήδη δώσει τα χέρια με τον Β. Πολύδωρα και τον Χ. Ζώη – Η ΝΔ… «συρρικνώνεται»)

Επίσης, νεοδημοκρατικοί κύκλοι θεωρούν ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας –και- για λόγους ασυλείας… «Όλα θα κριθούν» αναφέρουν από το κατά πόσο θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώσει το σχέδιο μιας «εξόδου» στις αγορές για δανεισμό, ακόμη και υπό τους όρους με τους οποίους η Ελλάδα «μπήκε» στα μνημόνια!

Το «nez.gr» τα έλεγε: «Μαύρο» Σαμαρά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Εκτός όλοι οι νυν – Εντός ο Στουρνάρας.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*