Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 27 Ιαν 2014

Ευρωεκλογές: Στη «γκιλοτίνα» οι αντιφρονούντες ευρωβουλευτές της ΝΔ

guillotine5

Εκτός του επόμενου ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ φαίνεται ότι θα θέσει σχεδόν όλους τους ευρωβουλευτές του κόμματος του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας στις πρώτες 3 – 4, υποθετικά, εκλόγιμες θέσεις (με βάση τα πλέον αισιόδοξα σενάρια) άτομα της δικής του επιλογής.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει τόσο από πολιτικούς κύκλους των συγκυβερνώντων κομμάτων, όσο και από το σχετικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα». Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών του 2009, κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, αν και έχει εκδηλώσει την πρόθεση της να συνεχίσει την πορεία της στις Βρυξέλλες, μέχρι στιγμής φέρεται να μην έχει λάβει καμιά θετική απάντηση. Το ίδιο ισχύει και για την κυρία Ρόδη Κράτσα η οποία φαίνεται πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από πολυετή παρουσία της σε θέσεις ευθύνης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στον «αέρα» παραμένει και η υποψηφιότητα του κ. Γ. Κουμουτσάκου ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την παραμονή του στις Βρυξέλλες, για 2η συνεχή θητεία. Ο κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος στήριξε τον κ. Σαμαρά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα αφήσει την «καρδιά των πολιτικών αποφάσεων της Ευρώπης» για να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Γλυφάδας και αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ότι είναι –σχεδόν- σίγουρα κομμένοι είναι: οι κ.κ. Γ. Παπαστάμκος, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης και ο ακαδημαϊκός Ι. Τσουκαλάς. Οι συγκεκριμένοι και ειδικά οι κ.κ. Πουπάκης και Τσουκαλάς φέρονται να είναι «κομμένοι» από το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και καιρό αφού σε πολλές επιλογές του κ. Σαμαρά, στάθηκαν απέναντι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, πολλές εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές για τον πρωθυπουργό και, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, «ο Αντώνης δεν ξεχνά…».

Πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο, συνεχίζουν, που ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η ΝΔ δεν θα εκλέξει πάνω από 4 ευρωβουλευτές και στις θέσεις αυτές θα τοποθετηθούν άτομα του περιβάλλοντος του τα οποία, μεταξύ άλλων, έχουν ανάγκη πολιτικής «ασυλίας» για την επόμενη ημέρα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*