Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 30 Μαρ 2014

Πηδούν από το «σαπιοκάραβο» της ΝΔ πριν την εκλογική «ξέρα» – Ποιοι αποχώρησαν

ndsyggrou-e1369318862357

Ενα «καράβι, παλιό σαπιοκάραβο» που οδηγείται σε εκλογική «ξέρα» θυμίζει η Νέα Δημοκρατία του κ. Α. Σαμαρά για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό της, λίγο πριν τις διπλές κάλπες του Μαΐου. Οσο και αν το Μέγαρο Μαξίμου («χέρι χέρι» οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) προσπαθούν να δίνουν στην κοινή γνώμη μια ψευδεπίγραφη εικόνα, δεδομένο αποτελεί ότι, μετά την Ιπποκράτους, που μοιάζει να βρίσκεται σε «τροχιά λουκέτου», προβλήματα… βιωσιμότητας αντιμετωπίζει και η Συγγρού.

Αυτή τη φορά, στα «ψιλά» πέρασε από τα μεγάλα, συστημικά ΜΜΕ η αποχώρηση δύο ακόμη στελεχών από το δυναμικό της ΝΔ, οι οποίοι με δημόσια επιστολή τους κατακεραύνωσαν την ηγεσία του κόμματος για τις μνημονιακές επιλογές και εμμονές της, με αφορμή και το νέο πολυνομοσχέδιο – «γκιλοτίνα» για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τα φάρμακα, το γάλα και αρκετούς ακόμη επαγγελματικούς χώρους. Τα μέχρι πρότινος μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Ευθύμιος Θεοχάρης και Δημήτριος Καψοκόλης, «έκλεισαν» με δύναμη πίσω τους την πόρτα της Συγγρού. Τα δύο πρώην «γαλάζια» στελέχη, οι οποίοι ανήκουν και στη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση σε βάρος της ηγεσίας του κόμματος και έριξαν έμμεσα «καρφιά» -και- κατά των μέτρων τα οποία προωθούνται με το νέο πολυνομοσχέδιο στα εργασιακά με ευθύνη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η φράση τους είναι ενδεικτική: «Εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειές μας και μας οδηγούν στον εξευτελισμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό».

Οπως όλα δείχνουν, η συρρίκνωση της ΝΔ θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές. Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Συγγρού αποδίδεται ανάγλυφα μέσα από τη δημόσια ανακοίνωση των κ.κ. Θεοχάρη και Καψοκόλη για την αποχώρηση τους:

Τα βασικότερα σημεία της ανακοίνωσης των δακιτών που αποχώρησαν από τη ΝΔ

«Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Η συγκυβέρνηση παραδόθηκε εξολοκλήρου στην τρόικα και στα μεγάλα συμφέροντα!!!

Τέσσερα χρόνια τώρα οι βουλευτές των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά - Βενιζέλου, ψηφίζουν σε ένα μόνο άρθρο το δικαίωμά μας στη ζωή!!!

Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης κατάργησαν το 80% των κεκτημένων των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.

Ψήφιζαν κάθε φορά… για τελευταία φορά, δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία μέτρα… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

 Το Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή καταστρέφει και τα ελάχιστα εναπομείναντα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά κεκτημένα των εργαζομένων (τριετίες, επιδόματα, εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις). Με λίγα λόγια εάν ψηφιστούν τα μέτρα που περιγράφονται στο “ΜΙΝΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ” μπαίνει οριστικά ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στις κατακτήσεις των τελευταίων 100 ετών…

Εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειές μας και μας οδηγούν στον εξευτελισμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό!!!

Παράλληλα με την απελευθέρωση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, καταργούν κάθε έννοια του Συντάγματος και καθιστούν σκλάβους το σύνολο των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται σε καθεστώς “γαλέρας” ικανοποιώντας και τους πιο παράλογους πόθους των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών συμφερόντων…

Ως μέλη της Π.Ε. της Ν.Δ. δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα διότι οι αντεργατικές – αντιασφαλιστικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, καθώς και όσα μέχρι σήμερα ψηφίσθηκαν εναντίον μας ξεχειλίζουν την οργή και την αγανάκτησή μας.

(…)

Ο αγώνας μας για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον, το οποίο αδιαπραγμάτευτα θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στις τάξεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος μέσα από την Συνδικαλιστική μας Παράταξη τη ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ευθύμιος Θεοχάρης

Δημήτριος Καψοκόλης»

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*