Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 27 Ιαν 2014

Δωρεάν προβολές ταινιών στο Θησείο

cinema_sign

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικά έργα χωρίς αντίτιμο θα έχουν όσοι παραβρεθούν τις προσεχείς Πέμπτες, στο Exile Room (Αθηνάς 12) στο Θησείο.

Η κάθε προβολή ξεκινάει στις 9 το βράδυ, ενώ καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνήσουν στα 2103223395-6, προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω.

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών

Πέμπτη 30/01 στις 21:00 – First comes love

Σκηνοθεσία: Nina Davenport / Χώρα: ΗΠΑ / Διάρκεια: 105’

«Πρώτα έρχεται ο έρωτας, μετά μπαίνει στεφάνι, κι ύστερα στο καρότσι του το μωρό μας κάνει νάνι». Για τη σκηνοθέτιδα Nina Davenport, το παιδικό τραγουδάκι δεν επαληθεύτηκε σύμφωνα με τα γνωστά κλισέ. Ακόμα ανύπαντρη στα 41 της, αποφασίζει να κάνει ένα παιδί μόνη της, αψηφώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της στη Νέα Υόρκη. Στον κακοτράχαλο δρόμο της προς τη μητρότητα, επιστρατεύει τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, Έιμι, που τη συντροφεύει στην προσπάθεια, και του γκέι φίλου της, Έρικ, ως δωρητή σπέρματος, και κινηματογραφεί την όλη διαδικασία ως μια αφοπλιστική απάντηση στα στερεότυπα των χολιγουντιανών κομεντί.
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Πέμπτη 13/02 στις 21:00 – This ain’t California

Σκηνοθεσία: Marten Persiel / Χώρα: Γερμανία / Διάρκεια: 100’

Πού τελειώνει η αλήθεια και πού αρχίζει το ψέμα; Η απάντηση είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη στην περίπτωση του άκρως αμφιλεγόμενου αλλά εξωφρενικά εντυπωσιακού ντεμπούτου του Marten Persiel, το οποίο ξετυλίγει την περιπετειώδη πορεία μια παρέας ατίθασων νεαρών που κάνουν τη δική τους επανάσταση ενάντια σε ένα καταπιεστικό σύστημα, εισάγοντας την κουλτούρα του skate στο Ανατολικό Βερολίνο και κατακτώντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια μιας χώρας δύσπιστης απέναντι σε κάθε δυτική επιρροή.
Στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Πέμπτη 27/02 στις 21:00 – I believe I can fly

Σκηνοθεσία: Sébastien Montaz-Rosset / Χώρα: Γαλλία / Διάρκεια: 42’

Αν υποφέρετε από ιλίγγους, σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από τη συγκεκριμένη προβολή: Μεγαλωμένος (διόλου τυχαία) στις Γαλλικές Άλπεις, ο αυτοδίδακτος Sébastien Montaz-Rosset αξιοποιεί την εμπειρία του από τον χώρο των extreme sports σε ένα φιλμ που θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Vertigo»! Ήρωες του οι πρωτοπόροι Tancrède και Julien, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όρια του αθλήματος της ελεύθερη πτήσης και της φιλίας τους, σε ένα ακροφοβικό ταξίδι από τους ουρανοξύστες του Παρισιού και τις χαράδρες του Βερντόν μέχρι τα νορβηγικά φιορδ.
Στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*