Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 4 Φεβ 2014

«Μπλοκάρουν» τις εθνικές οδούς οι αγρότες – Φόβοι Μαξίμου για γενίκευση

agrotes_trakter

Τον κίνδυνο οι κινητοποιήσεις των αγροτών να γενικευτούν, δημιουργώντας ένα νέο μεγάλο «μέτωπο» ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικά στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» ένα σημαντικό ακόμη από τα πάλαι ποτέ ισχυρά τμήματα της βάσης των ψηφοφόρων τους να «αποκολλούνται» προς άλλη κομματική κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες, που διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις, έχουν ήδη παρατάξει εκατοντάδες τρακτέρ σε αρκετά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου: στον κόμβο της Νίκαιας και της Κολούρας, στο Κάστρο Βοιωτίας καθώς και στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Οι αστυνομικές αρχές από την πλευρά τους, προβαίνουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες από τις 13:30 της Δευτέρας έως το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 13:30, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης).

«Τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη»

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τα νέα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη». Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων την ίδια στιγμή, εκτιμά ότι πρόκειται να στηθούν περίπου 30 με 40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Την διάθεσή τους να μετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις κατέδειξαν από χθες οι Κρήτες αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια. Ο αποκλεισμός του κτιρίου θα διαρκέσει -όπως έχει ανακοινωθεί- δύο μέρες, ενώ αγρότες – μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ” αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*