Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 3 Φεβ 2014

Νέος πολιτικός φορέας από Πολύδωρα, Ζώη – Διεμβολίζει τη ΝΔ και από τα «δεξιά»

zois_polidor6

Στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σχήματος στον χώρο της αντιμνημονιακής κεντροδεξίας κατέληξαν ο Βύρων Πολύδωρας και ο επικεφαλής του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστος Ζώης. Η πίεση για τη δικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την εξέλιξη αυτή, εντείνεται περαιτέρω και από τα «δεξιά»…

Όπως είχε γράψει πρώτο το «nez.gr», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέλαβε πρωτοβουλίες συνένωσης των αντιμνημονιακών δυνάμεων του κεντροδεξιού χώρου. Οι προσπάθειες αυτές απέφεραν, σε πρώτη φάση τη συνεργασία με τη «Νέα Μέρα» του Χρήστου Ζώη.

Ο νέος πολιτικός φορέας «θα κινείται στον πατριωτικό χώρο και θα είναι ένας συνασπισμός δυνάμεων που ζητούν μια άλλη πορεία για τον τόπο», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Τόσο τα πολιτικά χαρακτηριστικά του, όσο και τα κορυφαία στελέχη του, δίνουν την εντύπωση ότι θα επιχειρήσει να διεμβολίσει τη ΝΔ. Κι αυτό καθώς θα απευθύνεται πρωτίστως στο ακροατήριο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.

Επικεφαλής του εγχειρήματος θα είναι ο Βύρων Πολύδωρας. Η «Νέα Μέρα», που έχει δύο βουλευτές, θα υφίσταται ως ξεχωριστό κόμμα, ενταγμένο στον νέο φορέα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι λεπτομέρειες θα δοθούν σε συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*