Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 3 Ιαν 2014

ΜΚΙΕ: «Δολοφονήθηκε» ένας από τους 10 ανασφάλιστους πολίτες

mitropolitiko_eggrafo

Σσσστ… Η κυβέρνηση δεν κοιμάται. Απλά «στρουθοκαμηλίζει» εμμένοντας στο «success story» που βιώνει μόνο το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ την ίδια στιγμή πολίτες χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας χάνουν τη «μάχη» με το θάνατο!

Τα νέα από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) μόνο καλά δεν είναι, λίγες ώρες μετά την «είσοδο» του νέου έτους. Ενας εκ των 10 ανασφάλιστων με τις βαριές παθήσεις, για τους οποίους οι γιατροί και το προσωπικό του ΜΚΙΕ από τις αρχές Δεκεμβρίου ζητούσαν την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη για να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο, χωρίς όμως να υπάρξει η οποιαδήποτε ανταπόκριση, πέθανε λίγο πριν το 2013 περάσει στο χρονοντούλαπο…

Τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περιττά. Τα συμπεράσματα για τους πολιτικούς –και μη- υπαίτιους αυτού του θανάτου είναι προφανή και αποτυπώνονται ανάγλυφα στην ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Ιατρείου (με τίτλο «Αλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη») για αυτό το γεγονός, που έρχεται μα τη σειρά του να προσθέσει ένα ακόμη πολίτη στη μακάβρια λίστα με τα «θύματα του μνημονίου».

keri1

Η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ

«Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς. Αργά χθες το βράδυ (της Πέμπτης 1η Ιανουαρίου 2014) πληροφορηθήκαμε ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε από τις 9 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή.

Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.

Ετσι, στις 09 Δεκέμβρη 2013 κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013. Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε.

Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει άλλος ασθενής .Ας ελπίσουμε αυτοί να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει 8 ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο και θα κόβουν κονδύλια που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας; Χθες κηδεύτηκε ο 66χρονος, από αύριο όλοι μας θα εντείνουμε τον αγώνα για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα».

Σημ.: Τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών στο έγγραφο (στην αρχή της σελίδας) έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους. Το λιγότερο όμως που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ένα μικρό αποδεικτικό στοιχείο προς την κοινή γνώμη είναι να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο που στείλαμε χθες στο Υπουργείο με όλα τα στοιχεία των ασθενών.

Σχετικό ρεπορτάζ: Μητροπολιτικό Ιατρείο: «Σπάστε» τα τηλέφωνα του υπ. Υγείας – Πεθαίνουν 10 ανασφάλιστοι.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*