Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 3 Ιαν 2014

Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τη ζάχαρη

sugar

Τι μπορείτε να κάνετε με λίγη ζάχαρη εκτός από το να γλυκάνετε τον καφέ σας; Πολλά πράγματα! Διαβάστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε έξυπνα τη ζάχαρη, σε διάφορες δουλειές του σπιτιού.

Παρατείνετε τη «ζωή» των τροφίμων

Βάλτε μέσα στο τάπερ που φυλάτε το τυρί, τρεις κύβους ζάχαρης, ώστε να μη μουχλιάσει. Μπορείτε ακόμη, να διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό το κέικ και τα κουλουράκια σας, τοποθετώντας μερικούς κύβους ζάχαρης στο αεροστεγές δοχείο.

Ανακουφιστείτε από το κάψιμο

Αν δοκιμάσατε απρόσεχτα κάποιο ζεστό ρόφημα και… κάηκε η γλώσσα σας, βάλτε στο σημείο που πονάει λίγη ζάχαρη -θα σας ανακουφίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Εξαφανίστε τον λεκέ από γρασίδι

Αν κάποιο ρούχο έχει λερωθεί με γρασίδι, ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τον λεκέ είναι να βάλετε στο σημείο ζεστό νερό με ζάχαρη. Τρίψτε το απαλά και αφήστε το μείγμα να δράσει για μία ώρα. Ύστερα, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Διατηρήστε τα λουλούδια στο βάζο

Ρίξτε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μέσα στο βάζο που έχετε τοποθετήσει τα λουλούδια, μαζί με δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι. Η ζάχαρη θεωρείται ότι «θρέφει» τα λουλούδια και το ξίδι περιορίζει την ανάπτυξη βακτηρίων που τα «μαραίνει».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*