Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 27 Αυγ 2013

Δεν έχουν ελέγξει ούτε 1 στις 100 offshore ενώ το ΄14 θα υπάρξουν 2,1 δισ. πρόσθετοι φόροι

 

stourn3-e1369928124803

 

Ενώ η κυβέρνηση εξουθενώνει με την βαριά φορολογία μισθωτούς και μικρομεσαίους, κάνει τα «στραβά μάτια» στις μεγάλες «δεξαμενές» φοροδιαφυγής, όπως είναι οι offshore εταιρίες.

Απόδειξη; Η ομολογία του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών ότι από τις 6.575 offshore εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο 34, ήτοι περίπου στο 0,5%! Ο κ. Γ. Στουρνάρας παραδέχεται πολύ απλά ότι για να ελεγχθούν όλες οι offshore θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που …καταπίνει με τρομερή ευκολία τα «μικρά ψάρια», δεν δείχνει προθυμία να πιάσει τα μεγάλα, προστατεύοντας προκλητικά ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η απίστευτη ομολογία του Γ. Στουρνάρα για την ουσιαστική ασυλία των offshore προκάλεσε την σφοδρή επίθεση του τ. Προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα εναντίον του. Σε ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί ευθέως τον Υπουργό Οικονομικών: «Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει τοις πράγμασι άρνηση ουσιαστικού ελέγχου των offshore εταιριών εν Ελλάδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αρμόδιοι και εσείς, ως εποπτεύων υπουργός, να χαρακτηρισθούν ότι έτσι (μη) ενεργούντες πρόκειται ενδεχομένως για κάλυψη ή, επί το ποινικότερον, υπόθαλψη φοροφυγάδων και άλλων συναφών εγκληματιών».

Προβλέψεις ΔΝΤ για φοροεπιδρομή το 2014

Και τη στιγμή που η κυβέρνηση καλύπτει φορολογικά τα μεγάλα συμφέροντα, το ΔΝΤ προαναγγέλλει νέα «φοροκαταιγίδα» το 2014.

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, που αποκωδικοποιεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η αύξηση της άμεσης φορολογίας το 2014 (εισοδήματα που αποκτώνται το 2013) θα είναι της τάξης του 12,4%. Αυτό σημαίνει πως θα πληρώσουμε περισσότερους άμεσους φόρους κατά 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως προαναγγέλλει το ΔΝΤ αυξημένοι κατά 400 εκατομμύρια ευρώ θα είναι και οι έμμεσοι φόροι τη νέα χρονιά!

Κανείς δεν θα γλιτώσει από τη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα αποτυπωθεί και στον προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει η «Ναυτεμπορική».

Τα επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τους άμεσους φόρους θα προκύψουν από:

- Την κατάργηση φοροαπαλλαγών και την κατάργηση εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά.
- Την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Την αύξηση της φορολογίας ενοικίων.

Επιπλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την έκθεση του, ξεκαθαρίζει πως θα ληφθούν και νέα μέτρα εάν η κυβέρνηση δεν μαζέψει τα προβλεπόμενα έσοδα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*