Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 28 Αυγ 2013

Πιέσεις για να «κουκουλωθεί» η υπόθεση με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ

elstat

Εξωθεσμικές παρεμβάσεις για τη συγκάλυψη του «σκανδάλου» με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία, σύμφωνα με καταθέσεις πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, διογκώθηκαν για να περάσει η Ελλάδα στην εποχή των Μνημονίων, καταγγέλλουν βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην υφυπουργού της ΝΔ και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του κάνει λόγο για «απίστευτες μεθοδεύσεις στην ΕΛΣΤΑΤ μετά και από τις επώνυμες καταγγελίες από την Ζωή Γεωργαντά για τυχόν ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας»! Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τονίζει ότι το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κυρία Ζωή Γεωργαντά «αφήνει αιχμές κατά της 5ης ειδικής ανακρίτριας Έλενας Πεδιαδίτη που χειρίσθηκε την υπόθεση, αφού η τελευταία ζήτησε από την πρώτη να συναντηθούν εκτός γραφείο, λες και πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση».

Υπάρχουν και δικαστές που δεν καταλαβαίνουν από… πιέσεις

Η παρέμβαση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστα ήταν άμεση, τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, «και δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουν ακόμα ορισμένοι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, παρά τις κατά καιρούς εξωθεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης».

Στο πλευρό της κυρίας Ζ. Γεωργαντά, σημειωτέον, είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) που έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά, το έλλειμμα το 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι, η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη της Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν στο 14%.

«Σκοπός τους ήταν να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας μας. Κι εμείς, παρουσιάσαμε στην Eurostat έλλειμμα 15,4%!» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνοντας: «Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο –πάντα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα– λόγω του γεγονότος ότι, μπήκαν όχι με φυσιολογική τρόπο στη “γενική κυβέρνηση” ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτοί όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα, σύμφωνα με όσα όριζε η ίδια η Eurostat! Τα μέλη επέμεναν να καταγραφούν οι ενστάσεις στα πρακτικά και ο Πρόεδρος της Αρχής τους απάντησε ότι, «στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ», επί λέξει. Είναι φανερό ότι, εδώ υπάρχει δόλος και συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, τις οποίες η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, οφείλει να εξετάσει και να στείλει τους υπεύθυνους πολιτικούς δοσίλογους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στο εδώλιο του κατηγορουμένου»!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*