«ΟΧΙ» από τη ΝΔ στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 € – Τι έλεγαν κ΄ προεκλογικά Άδωνις και «Ποτάμι»

samaras_theodorakis_kollaz

«Χέρι χέρι» συνεχίζουν σε πολλές θέσεις τους επί καίριων ζητημάτων ΝΔ και Ποτάμι, με τον κ. Βασίλη Οικονόμου, τον εκπρόσωπο του κόμματος που ηγείται ο κ. Α. Σαμαράς για τα εργασιακά, να επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει πιστό στις προεκλογικές του θέσεις εξακολουθώντας να λέει «όχι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ το μήνα, δηλαδή στα προ Μνημονίων επίπεδα, στον ιδιωτικό τομέα.

oikon3-e1371045103584

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων και την εξαγγελία της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, την ώρα που η χώρα δεν ξέρει τι της ξημερώνει, η κυβέρνηση να επανέρχεται στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Με τα ταμειακά διαθέσιμα να πιάνουν πάτο, την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό στο ναδίρ και την απειλή της χρεοκοπίας πιο ορατή από ποτέ, η  ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζει την πώληση ψεύτικης ελπίδας στον Έλληνα εργαζόμενο. Ποιος μπορεί άραγε να πει όχι στην αύξηση του κατωτάτου μισθού; Όλα όμως θα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους. Εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δυστυχώς, ένα είναι πλέον το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας και των εντυπώσεων».

lazopoulos_theodorakis_kolaz

Τι έλεγαν και πριν τις εκλογές

Αμεσα κατά πολλούς, έμμεσα κατά την άποψη άλλων, το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ παραμένει στη γραμμή που είχε προ των εκλογών τασσόμενη κατά της επαναφοράς του κατώτατου μισθού από τα 510,9 ευρώ το μήνα μικτά για τους κάτω των 25 ετών και τα 581 ευρώ το μήνα μικτά για τους μεγαλύτερους ηλικιακά, στα 751 ευρώ (αμοιβή η οποία είχε προκύψει από συλλογικές διαπραγματεύσεις και το 2012 «κουρεύτηκε» με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Παπαδήμου).

theodorakis_georgiadis_kollaz_1

Με την ίδια γραμμή συμφωνούσε και «το Ποτάμι» προεκλογικά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη τοποθέτηση σε μια διαφορετική βάση. Μάλιστα, είχαν υπάρξει στιγμές προ των εκλογών κατά τις οποίες ο πρόεδρος του κ. Σταύρος Θεοδωράκης είχε χρησιμοποιήσει επιχειρήματα τα οποία συνέπιπταν με αυτά που είχε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Το γεγονός μάλιστα αυτό είχε σχολιαστεί στην εκπομπή «Αν Τσαντίρι Νιους» από τον Λάκη Λαζόπουλο. Το απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικό:

«Οσο και αν σε κάποιους, ας τους χαρακτηρίσουμε πολύ καλοπροαίρετους, αυτό φαίνεται απίστευτο, πρέπει να τους πούμε ότι είναι απόλυτα αληθινό. Θεοδωράκης και Γεωργιάδης έχουν κοινή «γραμμή» και επιχειρηματολογία για να μην αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί και να παραμείνουν στο επίπεδο του ορίου της φτώχειας!

Τι είπε ο κ. Σ. Θεοδωράκης, στην εκπομπή «enikos» την περασμένη εβδομάδα; «Τι θα τα κάνει ένας άνθρωπος τα λεφτά εάν του δώσω παραπάνω;» ρώτησε ρητορικά απευθυνόμενος στον Ν. Χατζηνικολάου που, ακόμη και αυτός, κοιτούσε έκπληκτος. “Βενζίνη, εισαγόμενο προϊόν. Τροφές (!), 40% εισαγόμενα” συνέχισε, πραγματικά αφήνοντας έκπληκτους τους περισσότερους από όσους έβλεπαν την εκπομπή και τον πρόεδρο του κόμματος το Ποτάμι να υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να παραμείνουν στα 510,9 ευρώ το μήνα για να μην πάρει φαγητό… και εισαγόμενα η πλειονότητα της κοινωνίας!!

Ποιο είναι το ακόμη πιο… απίστευτο; Λίγες ημέρες πριν, επί του ίδιου θέματος είχε τοποθετηθεί ο κ. Α. Γεωργιάδης. Τι είχε πει; “Στην Ελλάδα εάν απλά αυξήσουμε τους μισθούς για να αυξήσουμε την κατανάλωση, αυτό που θα γίνει είναι να αυξηθούν τα εισαγόμενα».

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή του κ. Λαζόπουλου

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>