Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 28 Οκτ 2014

Θεοδωράκης – Γεωργιάδης: Κοινό «ΟΧΙ» για μισθούς 751 ευρώ – Δείτε βίντεο

theodorakis_georgiadis_kollaz_1

«Θέλει η… να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» λέει ο θυμόσοφος λαός και κάτι ξέρει… Απ΄ όσο φαίνεται, στην προκειμένη, ΝΔ και το Ποτάμι ταιριάζουν τόσο πολύ στις απόψεις που χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία για να μην πάνε οι «κουρεμένοι» μισθοί των 586 και 510,8 ευρώ, ξανά στα 751 ευρώ το μήνα, μικτά. Η «γραμμή» δε, η κοινή «γραμμή», που ακολουθούν, προκαλεί από πολλούς σχόλια «ακατάλληλα δια ανηλίκους».

Στις αρχές της εβδομάδας μια μεγάλη αλήθεια πέρασε στα «ψιλά», αν και μέσα από το «Αλ Τσαντίρι Νιους» και τον Λάκη Λαζόπουλο έγινε εφικτό να φτάσει στα «αυτιά» πολλών. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του κόμματος «το Ποτάμι» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης πάνε «χέρι χέρι» στο θέμα της… μη επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ το μήνα, μικτά (από τα 586 και 510,9 ευρώ – επίπεδα στα οποία έφτασε για τους άνω των 25 ετών και τους μεγαλύτερους ηλικιακά, αντίστοιχα, από το Φεβρουάριο του 2012, με τις «μνημονιακές περικοπές Παπαδήμου» τις οποίες η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζει με «νύχια και με δόντια»).

Οσο και αν σε κάποιους, ας τους χαρακτηρίσουμε πολύ καλοπροαίρετους, αυτό φαίνεται απίστευτο, πρέπει να τους πούμε ότι είναι απόλυτα αληθινό. Θεοδωράκης και Γεωργιάδης έχουν κοινή «γραμμή» και επιχειρηματολογία για να μην αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί και να παραμείνουν στο επίπεδο του ορίου της φτώχειας!

Τι είπε ο κ. Σ. Θεοδωράκης, στην εκπομπή «enikos» την περασμένη εβδομάδα; «Τι θα τα κάνει ένας άνθρωπος τα λεφτά εάν του δώσω παραπάνω;» ρώτησε ρητορικά απευθυνόμενος στον Ν. Χατζηνικολάου που, ακόμη και αυτός, κοιτούσε έκπληκτος. «Βενζίνη, εισαγόμενο προϊόν. Τροφές (!), 40% εισαγόμενα» συνέχισε, πραγματικά αφήνοντας έκπληκτους τους περισσότερους από όσους έβλεπαν την εκπομπή και τον πρόεδρο του κόμματος το Ποτάμι να υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να παραμείνουν στα 510,9 ευρώ το μήνα για να μην πάρει φαγητό… και εισαγόμενα η πλειονότητα της κοινωνίας!!
Ποιο είναι το ακόμη πιο… απίστευτο; Λίγες ημέρες πριν, επί του ίδιου θέματος είχε τοποθετηθεί ο κ. Α. Γεωργιάδης. Τι είχε πει; «Στην Ελλάδα εάν απλά αυξήσουμε τους μισθούς για να αυξήσουμε την κατανάλωση, αυτό που θα γίνει είναι να αυξηθούν τα εισαγόμενα».

Πώς να μην πει μετά ο Λ. Λαζόπουλος για κοινό φροντιστήριο από το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς να μην σκέπτεται όντως τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφκσι ο κωμικός, όταν ακούσει από τους κ.κ. Σ. θεοδωράκη και Α. Γεωργιάδη ότι οι μισθοί πρέπει να παραμείνουν στα επίπεδα φτώχειας για να μην πάρει εισαγόμενα και τρόφιμα, ακόμη και βενζίνη, ο απλός κόσμος, η πλειονότητα της κοινωνίας;

Και, πώς, να μην δώσει ισχυρή βάση σε όσα λέγονται περί του συστημικού – μνημονιακού ρόλου που θέλει να έχει το Ποτάμι για τους ολιγάρχες οι οποίοι αναζητούν οι άνθρωποι τους να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα, ακόμη και σε μια πιθανή λήψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λάβει πλειοψηφία σε βαθμό που θα του «δίνει» τους 151.

Δείτε το βίντεο από το «Αλ Τσιντίρι Νιουζ» της 21ης Οκτωβρίου 2014 (και φρίξτε)

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf