Χάνεται στο «τρίγωνο των Βερμούδων» Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη η ΝΔ

samaras_voridis_pleuris_georgiadis

Το «τρίγωνο» ΣαμαράςΒορίδηςΓεωργιάδης μοιάζει να έχει μετατραπεί σε «τρίγωνο των Βερμούδων» για την πάλαι ποτέ ισχυρή, σε επίπεδο διείσδυσης στο σώμα των ψηφοφόρων, Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών κύκλων της συμπολίτευσης, όσο ο κ. Σαμαράς παραμένει στην ηγεσία της ΝΔ με τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ να αποτελούν τις «ισχυρές φωνές» του κόμματος, τόσο θα συνεχίζει να «βουλιάζει» δημοσκοπικά αφού ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο και να μην έχει άλλα ερείσματα στην κοινωνία.

«Το γεγονός ότι, δημοσκοπικά, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεπερνά πλέον τις 20 ποσοστιαίες μονάδες δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συγκυριακό», ανέφερε στο nez.gr στέλεχος της κυβέρνησης το οποίο παρακολουθεί στενά εδώ και χρόνια τα δημοσκοπικά ευρήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύκλος του κ. Σαμαρά έχει κλείσει, όπως συνέβη με τους περισσότερους από όσους διετέλεσαν πρωθυπουργοί και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εκλογική ήττα που έφτασε στα όρια της «συντριβής», όπως έγινε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. «Ακόμη και αν, για παράδειγμα, η σημερινή κυβέρνηση σημειώσει αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, η ΝΔ με τον Σαμαρά στην ηγεσία της δεν θα μπορέσει να φέρει πίσω πάλαι ποτέ δεδομένους ψηφοφόρους της. Το αντίθετο θα συμβεί… Τα ποσοστά της ΝΔ θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται» εκτίμησε χαρακτηριστικά.

Τα αρνητικά αποτελέσματα τα οποία έχει για τη ΝΔ η παραμονή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της, επιδεινώνονται περαιτέρω από το γεγονός ότι βασικοί εκφραστές του κόμματος είναι οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κ. Θάνο Πλεύρη να δίνει και αυτός τη δική του μάχη υπέρ του σημερινού προέδρου του κόμματος κάθε φορά που φιλοξενείται σε ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι οι τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ δεν έχουν καμιά απήχηση σε ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στην ομάδα των λεγόμενων «καραμανλικών». Τουναντίον, οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης αποτελούν «κόκκινο πανί» για πολλούς εκ των «καραμανλικών» οι οποίοι βλέπουν εδώ και καιρό το κόμμα να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον κεντρώο χώρο, στον οποίο μέχρι και πριν από λίγα χρόνια κυριαρχούσε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>