Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 27 Νοε 2013

Κρίνεται η απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο Σαμαρά να αντιγράφει

kollegioath-e1369687479871

Κάτω από ισχυρές πολιτικές πιέσεις, όπως καταγγέλλει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κρίνεται σήμερα, Πέμπτη, η νομιμότητα ή μη της απόλυσης της κυρίας Ευφροσύνης Μπουλούτα, της εκπαιδευτικού η οποία «είδε την πόρτα» του κολλεγίου Αθηνών, του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς (αδερφός του κ. Αντώνη Σαμαρά), επειδή –σύμφωνα με την ίδια και την ΟΙΕΛΕ- έκανε το… «λάθος» (!) να βάλει τη μονογραφή της στην κόλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραφε στις εξετάσεις παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις.

Με βάση τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα του κλάδου ΠΕ 04 (Φυσικός) που υπηρετούσε 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Η εν λόγω εκπαιδευτικός, σημειωτέον, είχε επανειλημμένα αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η τελευταία, θετική, αξιολόγηση είχε γίνει το σχολικό έτος 2011-2012.

Το ιστορικό της απόλυσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας της Χρήστος Σαρρής, «κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά)». Εν τέλει, αναφέρουν οι κ.κ. Κουρουτός και Σαρρής, η εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή… Ενα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

alexsamaras

Ο αδερφός του πρωθυπουργού, και επικεφαλής του Κολλεγίου Αθηνών Αλέξανδρος Σαμαράς

Ετσι, αύριο, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) μια από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα, η εκπαιδευτική νομοθεσία και η γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ, το Συμβούλιο θα κρίνει εάν είναι νόμιμη -ή όχι- η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.

«Η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις για ευνόητους λόγους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να “θίξει” μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία»!

Πιέσεις για να μην κριθεί η απόλυση της εκπαιδευτικού

Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει. Τελικά το Συμβούλιο, μετά από πιέσεις της ΟΙΕΛΕ και δικαστική απόφαση (που θα αναφέρουμε πιο κάτω), αναγκάζεται να εξετάσει αύριο, Πέμπτη, το θέμα.

Η σημασία της απόφασης

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, «η υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα κρύβει έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό. Απεικονίζει τον αγώνα ενός εκπαιδευτικού που εργάστηκε επί 21 έτη με συνέπεια στο Κολλέγιο Αθηνών και διώκεται από τη διοίκηση του σχολείου, διότι έπραξε το καθήκον της. Απεικονίζει την προσπάθεια μιας εργαζόμενης που έχει απέναντί της “θεούς και δαίμονες”, ένα πανίσχυρο σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλει να “πατήσει” στη συγκεκριμένη απόφαση και να διαλύσει κάθε είδος ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Την Πέμπτη, 28/11, το ΚΥΣΔΕ καλείται να αποφασίσει. Με το πέρας της Συνεδρίασης θα μάθουμε τόσο εμείς όσο και η ελληνική κοινωνία, εάν υφίσταται διοίκηση και εποπτικός έλεγχος της Πολιτείας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, ή εάν επικρατεί ο νόμος του ισχυρού».

Διαβάστε σχετικό άρθρο: «Θάβουν» την απόλυση της εκπαιδευτικού για την αντιγραφή του υιού Σαμαρά

Εμφάνιση 9 σχολίων
  1. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ Ο,ΤΙ ΕΜΕΙΣ,Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 2013-14 ΑΚΟΜΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΒΕΒΑΙΑ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΜΕΙΣ, Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝΕ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΜΑΣ ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ, Η ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ, Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΕΛΕΕΙΝΟΣ, ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ, ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΑ ΖΩΑ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΙ, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ… … ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ….ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ….. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΑΣ…….

  2. Ο/Η giorgos λέει:

    ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝΑ «ΑΡΘΡΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ..ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ..ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ NEZ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ NEZ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    • ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΦΙΛΕ GIORGOS ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ….ΠΟΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ??? ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕ??? ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ….ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΤΣΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ……ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ…..ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……. Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!!! ΣΕ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΜΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΑΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΩΝ. ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ…..ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ…….ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ……

  3. Ο/Η Ελισσάβετ λέει:

    Αγαπητέ GIORGOS, εάν γνωρίζεις εσύ την αλήθεια, είναι σκόπιμο να μας την γνωστοποιήσεις.
    Αυτό όμως που με εντυπωσιάζει με σένα είναι ότι ενημερώνεσαι από το ΝΕΖ παρ΄ όλο που το αμφισβητείς!!!!!!!!

  4. Ο/Η Δημητρα λέει:

    Ελεος πια….!!! Παραπληροφόρηση και μέγα έλεος!!!!

  5. Ο/Η man λέει:

    Δημητρα, πάνε να κάνεις παρέα με το Giorgios. Δεν το’χετε, ταιριάζετε.

  6. Ο/Η Γιάννης λέει:

    … προφανώς σε αυτή την ψυχή δεν κόπηκε η φόρα όταν ήταν μικρή και δεν έμαθε!

  7. Ο/Η katerina λέει:

    tha eprepe na ntreponte oloi tous.ftanei poia mas exoun faei,pezoun skaki stin plati tou laou.fisika na midenisti h kolla k. samara opos to kanoun se ola ta paidia.tha eprepe na ntrepe ,otan kanoun oi kathigites tin doyleia tous giati tin kanoun kai an den tin kanoun giati den tin kanei.apofasiste k.samara kai o kathe samaras ti thelete epiteloys.eksalou den bgenoun apo thn tsepisas alla apo tin dikia mas.ego blepo ton kosmo na min exei douleia,spiti na mini kai fagito kai eseis prosthetete allo ena atomo sthn anergia.mprabo sas kai pali mprabo sas.alla den ftete eseis kai o kathe eseis alla o laos pou sas psifizei.emeis to 35% tis apoxeis kati prepei na kanoume.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*