Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 18 Μάι 2014

Μιντιακή «κατατρομοκράτηση» – Ο Ant1 έβαλε την Ελλάδα στη «ζώνη του Δηναρίου»

rogk_2_antenna_dinaria

Ώρα με την ώρα εντείνεται η κινδυνολογία και η άσκηση ψυχολογικής πίεσης προς τους ψηφοφόρους από τα μεγάλα, συστημικά κανάλια, προκειμένου να περιοριστεί η καταψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση και την άλλη Κυριακή για την Ευρωβουλή.

Σε αυτή την επιχείρηση επικοινωνιακής «κατατρομοκράτησης» του εκλογικού σώματος πρωτοστατούν, σύμφωνα με μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, Mega και Ant1. Και ενώ ο έως και προκλητικός αρκετές φορές, κατά πολλούς, ρόλος του Mega είναι γνωστός, το κανάλι από το Μαρούσι δεν τα πάει καθόλου άσχημα στη «κούρσα επικοινωνιακής υποστήριξης» της κυβέρνησης (εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ant1 είχε δώσει σαφή δείγματα γραφής από τις εκλογές του 2012 όταν πρόβαλε μέρα – νύχτα το περιβόητο ντοκιμαντέρ για τις –καταστροφικές, εννοείται…- συνέπειες από την επιστροφή στη δραχμή).

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του σαββατιάτικου κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1. Ο σχολιαστής (Νίκος Ρογκάκος) αφού υποστήριξε ξεκάθαρα όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία (βγαίνουμε από την κρίση, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και τα γνωστά) κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην αντιμετωπίσουν με χαλαρότητα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή ένα αποτέλεσμα ανατροπής θα μπορούσε να «βλάψει» την χώρα.

Δεν σταμάτησε, όμως, εδώ. Είπε το ασύλληπτο ότι όταν συζητείτο η «έξοδος» της Ελλάδας από το ευρώ, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προόριζε για νόμισμα της χώρας όχι τη δραχμή, αλλά το δηνάριο του Σαντάμ Χουσείν! Αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν δεν είμαστε σε αυτές τις εκλογές καλά παιδιά, μας περιμένει η «κόλαση του Δάντη»!

Για του λόγου το αληθές, σε σχέση με τον «δράκο» Ρογκάκου, το θέμα στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τις πληροφορίες των FinancialTimes, σε σχέση με το «σχέδιο Ζ» για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και τα σενάρια τα οποία εξετάζονταν (βλ. tovima.gr). Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέταζαν την επίμαχη περίοδο (2012), στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, και τον τρόπο με τον ο αμερικανικός στρατός εισήγαγε νέα δηνάρια στο Ιράκ το 2003 – καμιά σχέση δηλαδή με αυτό που ο σχολιαστής του καναλιού είπε.

Καταλαβαίνετε τι άλλο έχουμε ακόμη να ακούσουμε τις επόμενες μέρες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Να περιμένουμε μεγάλους «δράκους», ενδεχομένως, και απρόβλεπτα γεγονότα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*