Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 26 Απρ 2013

Ψαράς από τη Σάμο εκπέμπει «SOS – Ψυχής» – Το Κράτος «σκοτώνει» την κόρη του

medium_453422160

   Την κραυγή αγωνίας ενός απεγνωσμένου πατέρα από τη Σάμο, η κόρη του οποίου βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου, καθώς για γραφειοκρατικούς λόγους στερείται ασφάλισης, μεταφέρει με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρμόδιους υπουργούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ. Η επιστολή του ψαρά Θωμά Τριανταφύλλου, ραγίζει καρδιές

ÅÊËÏÃÅÓ ÉÏÕÍÉÏÕ ÊÁÌÌÅÍÏÓ Ð ÄÉÁÊÁÍÁËÉÊÇ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ

   Η Αναστασία, ούσα άτομο με αναπηρία βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς ασφάλιση, αφού το ΙΚΑ στο οποίο διέθετε βιβλιάριο, διέκοψε την παροχή υπηρεσιών υγείας παραπέμποντας στην Πρόνοια. Από την Πρόνοια η οικογένεια ενημερώθηκε ότι δύναται να την ασφαλίσει μετά τα 29 της χρόνια!

  Στην επιστολή, ο πατέρας αναφέρει: «εδώ και δύο χρόνια με τη βοήθεια φίλων συγγενών αλλά και δανείων η οικογένεια επωμίστηκε τα έξοδα νοσηλείας που ανέρχονται στις 3.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο θεράπων ιατρός υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση ότι αν η κοπέλα δεν συνεχίσει τη θεραπεία θα πεθάνει το πολύ σε ένα μήνα». Και προσθέτει το εξής συγκλονιστικό:

   «Πείτε μου, ποιος είναι αυτός ο γονιός που θ’ αφήσει το παιδί του αβοήθητο να πεθάνει, όταν μπορεί να σωθεί και να βελτιωθεί η υγεία του. Υπάρχει θεσμικός ή υπηρεσιακός παράγοντας που θ’ άφηνε το παιδί του να σβήσει; Υπάρχει ψαράς που θα μπορούσε ν’ ανταπεξέλθει σ’ αυτά τα έξοδα, που η περιπέτεια της υγείας του παιδιού μου επιβάλλουν, να τα βγάλει πέρα; Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ τη λειτουργία του κράτους Πρόνοιας!!»

   «Πόσο κοστολογείτε την ανθρώπινη ζωή; Πόσες Αναστασίες ακόμα θα χαθούν στο βωμό της τρόικας και των μνημονίων; Ως πότε οι Έλληνες πολίτες θα παλεύουν μόνοι, με τα κύματα της γραφειοκρατίας και της αναλγησίας των ερμηνευτών του νόμου;», ερωτά τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου η Αναστασία να αποκτήσει βιβλιάριο υγείας ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία και τις εξετάσεις που απαιτούνται για να κρατηθεί στη ζωή.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*