Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 28 Μαρ 2014

Είσαι ανασφάλιστος και έχεις ηπατίτιδα; Πας στον… Καιάδα!

empty_pills1

Χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας ανασφάλιστους πολίτες με μεταδοτικές ασθένειες -παρότι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί- θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ίδιων αλλά και τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, οκτώ ασθενείς με ηπατίτιδα, οι οποίοι αυτή την περίοδο δεν καλύπτονται από κάποιον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, δεν λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται, επειδή κανείς από τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας, ούτε από τους υπευθύνους της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, δεν ευαισθητοποιήθηκε από την επιστολή – έκκληση που απέστειλαν οι γιατροί του εν λόγω Κοινωνικού Ιατρείου. Με άλλα λόγια, όπως οι τελευταίοι αναφέρουν, αν «έχεις ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος, απλά ατύχησες!».

«Από τις 11 Μαρτίου έχουμε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα… Αποστείλαμε και με φαξ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας το αίτημα και γνωστοποιήσαμε και δια ζώσης το πρόβλημα, χωρίς όμως να λάβουμε καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εθελοντές επιστήμονες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

«Δυστυχώς το ιατρείο μας δεν έχει τα απαραίτητα, πανάκριβα φάρμακα για να τα διαθέσει στους ασθενείς, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια και σε άλλους πολίτες!» σημειώνουν οι γιατροί.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*