Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 7 Απρ 2014

700.000 μισθωτοί με δώρο Πάσχα αλλά χωρίς μισθό – Αναμένοντας το… επίδομα αδείας 2013

euros3

«Δώρον… άδωρον» θα είναι το δώρο Πάσχα για περίπου 700.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι απασχολούμενοι αυτοί, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία «Δεν Πληρώνομαι (αν και εργάζομαι)» μπορεί να πάρουν το δώρο ή μέρος αυτού μέχρι Μεγάλη Τετάρτη όπως ορίζει ο νόμος (οι εργοδότες πιέζονται μπροστά στον κίνδυνο του αυτόφωρου εξαιτίας μη καταβολής του, στις περιπτώσεις που το γεγονός καταγγέλλεται) αλλά… δεν θα λάβουν, για μια ακόμη φορά, τον μισθό τους.

Μετά από περίπου 2 χρόνια «success story», ένας στους δύο από το σύνολο των περίπου 1,37 εκατ. μισθωτών που απέμειναν στον ιδιωτικό τομέα (από περισσότερα από 1,9 εκατ. άτομα μέχρι και το 2008) παίρνει το μισθό του με καθυστέρηση από 2 έως 15 μήνες! Αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο αποτελεί πραγματικότητα παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν μειωθεί οι μισθοί πάνω από 30% για τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων.

Περισσότεροι από 100.000 ακόμη «αναμένουν» το επίδομα αδείας 2013

Πολλοί μάλιστα από τους μισθωτούς (υπολογίζεται με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις κύκλων του υπ. Εργασίας και συνδικάτων ότι ξεπερνούν τις 100.000 άτομα) ακόμη δεν έλαβαν το επίδομα αδείας του 2013! Και, όπως φαίνεται, ούτε ποτέ πρόκειται να το πάρουν, δεδομένου ότι η μη καταβολή του δεν συνιστά αδίκημα που παραπέμπει σε αυτόφωρο.

SOS για το δώρο Πάσχα

* Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

* Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Νάσος Χατζητσάκος

Σχετικό άρθρο: Δώρο Πάσχα: Ποιοι, πότε και τι πόσο δικαιούνται – Παραδείγματα υπολογισμού.

Περισσότερα: 230.000 μισθωτοί περιμένουν ακόμη το… επίδομα αδείας του καλοκαιριού.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*