Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 7 Απρ 2014

Δεν βγάζει τον Σαμαρά από το κάδρο του «Μπαλτάκος Gate» η «έξοδος στις αγορές»

mbaltakos_samaras

Απρόβλεπες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό προσκήνιο αυτή την εβδομάδα με δεδομένο ότι η υπόθεση «Μπαλτάκοςgate» να εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο προσκήνιο παρά τις φιλότιμες, είναι αλήθεια, για το σύστημα «ΣαμαράΒενιζέλου» προσπάθειες των συστημικών ΜΜΕ (το καταλάβαμε… θέλουμε δεν θέλουμε, μας καταπιέζουν αν αποτυπωθεί στους εγκεφάλους μας ότι… «βγαίνουμε στις αγορές»).

Από τη μια πλευρά, οι «πρώην εταίροι» (κύκλοι Μεγάρου Μαξίμου και Χρυσή Αυγή), σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών για τη συμπεριφορά και την άνεση με την οποία αντιμετώπιζε στο γνωστό βίντεο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος τον βουλευτή Η. Κασιδιάρη, θα συνεχίσουν να βγάζουν «άπλυτα» τέτοιας έκτασης που ήδη «δηλητηριάζουν» επικίνδυνα το, όποιο, δημοκρατικό πολίτευμα. Από την άλλη, η αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να ζητά διερεύνηση και διαλεύκανση μιας υπόθεσης που «κλονίζει» συθέμελα το πολιτικό σύστημα, με τους Ευρωπαίους εταίρους να δείχνουν την ίδια στιγμή σχεδόν απόλυτη «πολιτική ανελαστικότητα», αγνοώντας εσκεμμένα την πρόσφατη ιστορία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπαλτάκος ήταν ο Σαμαράς»

Την ώρα λοιπόν, που τα μεγάλα, συστημικά ΜΜΕ πασχίζουν να βγάλουν «εκτός κάδρου» τον κ. Α. Σαμαρά από το «Μπαλτάκος – Gate», η αξιωματική αντιπολίτευση καθιστά σαφές ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για όλα όσα έχουν συμβεί. «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στον κ. Σαμαρά να λέει όσα ψέματα θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του, όπως άλλωστε κάνει κάθε ένοχος. O κόσμος, όμως, έχει αντιληφθεί πως η ευθύνη για τις κινήσεις και τις επαφές του ακροδεξιού Μπαλτάκου με την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. έγιναν σε γνώση του» ανάφερε, χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο στου Μαξίμου, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης τονίζοντας ότι «η ακροδεξιά ατζέντα είναι μέρος του πολιτικού λόγου του κόμματος Σαμαρά, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την συστημική Χ. Α. ήταν διαρκώς ανοιχτοί. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως ο Μπαλτάκος ήταν ο Σαμαράς».

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*