Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 4 Μαρ 2014

Με προεκλογικά ρουσφέτια η κυβέρνηση πάει να γλιτώσει το εκλογικό τσουνάμι

euro8

Βλέποντας το εκλογικό τσουνάμι (κι όχι ποτάμι) να την απειλεί με σάρωμα, η κυβέρνηση ανασύρει ένα από τα παραδοσιακά όπλα του παλαιοκομματισμού, τις προεκλογικές παροχές, στην προσπάθειά της να περιορίσει την έκταση της διαφαινόμενης ήττας στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ετσι, την ώρα που έχει αποφασίσει σε συνεννόηση με την τρόικα την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει 2.500 προσλήψεις στο Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι προκηρύξεις των προσλήψεων αναμένεται να δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα (πριν τις εκλογές εννοείται) από τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης, η κυβέρνηση θυμήθηκε τις άγαμες θυγατέρες. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει μέρος ή και όλο το ποσό που αντιστοιχεί στη σύνταξη του θανόντα γονέα, που κόπηκε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 στις ανύπανδρες θυγατέρες, δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων.

Βέβαια, η πολιτική ιστορία της χώρας έχει αποδείξει ότι οι προεκλογικές παροχές όσες κι αν ήταν, ποτέ δεν διέσωσαν μια κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν αυτή με τις αποφάσεις της έχει οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία, την ανέχεια και τη δυστυχία, επιδεικνύοντας παράλληλα πρωτοφανή αυταρχικότητα. Το μόνο που βεβαιώνουν αυτά τα προεκλογικά ρουσφέτια προς συγκεκριμένες κατηγορίες εκλογικής στόχευσης, είναι ότι «ο πολιτικός λύκος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε, ούτε την κεφαλή του»…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*