Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 3 Φεβ 2014

Βόλος: «Αλληλεγγύη για Όλους» ενάντια στους πλειστηριασμούς

euro_akinita

Συνάντηση με στόχο τον προσδιορισμό και συντονισμό των δράσεών τους ενάντια στους επερχόμενους πλειστηριασμούς διοργανώνουν τα μέλη της ομάδας «Αλληλεγγύη για Όλους» του Βόλου.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση των μελών με τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μετέχουν στην πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 6.30 μ.μ., στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας (Μαγνησίας 6 και Δημοκρατίας).

«Από την 1 Ιανουαρίου 2014, αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις Τράπεζες. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προστασία σε ό,τι αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία ειδικά περνάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), με απαίτηση άμεσης τακτοποίησης ή αλλιώς είσπραξης μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Οι πλειστηριασμοί, επομένως, αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, η οποία θα ενταθεί, καθώς θα αυξάνει η ύφεση και η ανεργία. Στην πραγματικότητα το ζήτημα των πλειστηριασμών αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται μια καθολική αντίσταση, πριν φτάσουμε στους πλειστηριασμούς και τις εκτελέσεις τους, εκεί που το πρόβλημα εξατομικεύεται και κάτω από το βάρος του η δυνατότητα αντίδρασης πολλές φορές εκμηδενίζεται» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σας καλούμε για να συντονίσουμε τη δράση μας, όλοι μαζί: πολίτες, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων, ομάδες αλληλεγγύης, μαζικοί φορείς, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις, αυτοδιοικητικές κινήσεις, συντονιστικές επιτροπές, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητικοί σύλλογοι, νεολαίοι.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο με τα χέρια σταυρωμένα. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση και ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία, στον εφησυχασμό, στη μοναξιά, στην απελπισία, στον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και στον ρατσισμό. Ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της εντεινόμενης φτωχοποίησης και της κοινωνικής αδικίας, που αφανίζει τις ζωές μας και διαλύει την αξιοπρέπεια και την ελπίδα μας» σημειώνουν τα μέλη της «Αλληλεγγύη για Όλους» του Βόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 24210 91440, 6972201507, 6979206465.

Πληροφορίες από το solidarity4all.gr

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*