Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 25 Ιαν 2014

«Κρυφές» δημοσκοπήσεις: Οι νεοδημοκράτες «μαυρίζουν» Σαμαρά και πάνε ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi

Σενάρια πρόωρων εκλογών κάνουν καθημερινά, πλέον, «βόλτες» στα δημοσιογραφικά γραφεία. Πολιτικοί κύκλοι διαρρέουν ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 8 έως 10 ποσοστιαίες μονάδες, με βάση τις «μυστικές» κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, και βαίνει διαρκώς αυξανόμενη με τους «νεοδημοκράτες» να ρίχνουν «μαύρο» στις πολιτικές και τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες είχαν αρχίσει να διακινούνται από πέρυσι το Φθινόπωρο, αποτελούν ακόμη και αντικείμενο συσκέψεων σε μεγάλα συστημικά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες κατά τους οποίους, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να παγιώνεται μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα (ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει, λένε, σημάδια περαιτέρω αύξησης) έχει βρεθεί σε στενωπό. Η δημοσκοπική «απόσταση» μοιάζει λοιπόν με «μη αναστρέψιμη» και η εσωκομματική αντιπολίτευση, παρά τις πιέσεις που δέχονται οι «καραμανλικοί» στέλνει τα μηνύματα της.

Το καινούργιο, πιο ανησυχητικό νέο για τη συγκυβέρνηση είναι ότι η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ, όχι προς τη Χρυσή Αυγή, όπως συνέβαινε, με διακυμάνσεις, μέχρι και τις αρχές Φθινοπώρου του 2013, αλλά κατευθείαν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εθνικές εκλογές διαφαίνεται πλέον ότι έχουν τη διάθεση να «μαυρίσουν» άμεσα το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Σαμαράς πηγαίνοντας, χωρίς αναστολές», στον μεγάλο πολιτικά αντίπαλο του.

Στη βάση αυτών των πληροφοριών, πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μια «κόντρα» με την τρόικα, ένα αιφνιδιαστικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με δεδομένο ότι όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε «ευρωεκλογικούς» ρυθμούς, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές δεν πρέπει να αποκλείεται. Η κατάσταση, προσθέτουν, θα έχει διαφανεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου επισημαίνοντας ότι μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδας θα υπάρξουν πολλές και συγκλονιστικές εξελίξεις.

Σημ.: Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν, επίσης, ότι δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει ούτε ένα ευρωβουλευτή. Το πάλαι ποτέ ισχυρό κόμμα εξουσίας, αυτό το οποίο διαμόρφωσε όλο το τοπίο της Μεταπολίτευσης, μαζί με τη ΝΔ, πολύ δύσκολα θα αποφύγει αυτό που φαίνεται να έρχεται: τον πολιτικό αφανισμό του.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*