Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 23 Ιαν 2014

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

prosfiges_farmakonisi.jpg

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι και τον πνιγμό 12 ανθρώπων, η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη περί πολιτικών σκοπιμοτήτων της αντιπολίτευσης, ακόμα και του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλεί νέα ένταση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Βασιλική Κατριβάνου, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του κ. Βαρβιτσιώτη τονίζοντας ότι «ως υπουργός της κυβέρνησης, και δη με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου του Λιμενικού, θα όφειλε τουλάχιστον να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, για να υποδεχτεί τους επιζώντες του ναυαγίου εκ μέρους της κυβέρνησης και να τους δηλώσει διά ζώσης τη συμπαράσταση, ηθική και υλική, της Πολιτείας στο ανείπωτο δράμα τους». Ο κ. Βαρβιτσιώτης, και η κυβέρνηση συνολικά, συνέχισαν οι δύο βουλευτές, έχουν την πλήρη ευθύνη για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, καθώς και την ανεύρεση των νεκρών.

Τεράστια ερωτήματα για τις απώλειες 12 ψυχών μεταξύ των οποίων 9 παιδιών

Λίγο πριν τον κ. Δρίτσα και την κυρία Κατριβάνου, μέσω ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καλέσει την κυβέρνηση να εισακούσει την έκκληση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς και να σταματήσει τις «άτυπες» επαναπροωθήσεις που θέτουν ζωές σε κίνδυνο και παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα. Η Μεσόγειος δεν μπορεί να είναι θάλασσα θανάτου. «Οι καταγγελίες των επιζησάντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού. Είναι επείγον να γίνει ενδελεχής έρευνα για το αν άνδρες του Λιμενικού φέρουν ευθύνες για τη βύθιση του σκάφους, που στοίχισε τις ζωές 12 προσφύγων, εκ των οποίων 9 ήταν παιδιά» κατέληγε η ανακοίνωση.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*