Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 26 Δεκ 2013

Οι Γερμανοί χτίζουν χωριό στην Βραζιλία ενώ οι Ελληνες χάνουν τα σπίτια

mundial_Brazilia

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο, χάνοντας τα σπίτια τους από τις τράπεζες, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στη μακρινή Βραζιλία ότι η Γερμανία χτίζει ολόκληρο χωριό για τις ανάγκες (;) της εθνικής ποδοσφαιρικής της ομάδας στο Μουντιάλ του 2014.

Η εξοργιστική είδηση, που βέβαια στην Ελλάδα πέρασε στα… ψιλά, αναδεικνύει την αλαζονεία και την νεοπλουτίστικη νοοτροπία των Γερμανών, ηγητόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ οι λαοί του Νότου στενάζουν από την πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλλει, οι ίδιοι, ως οι μόνοι που κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν, κάνουν επίδειξη της οικονομικής ευρωστίας τους, πετώντας εκατομμύρια ευρώ, με κινήσεις που ξεπερνούν ακόμα και τους Άραβες πετρελαιάδες!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γερμανικό κράτος (περί αυτού πρόκειται) έκανε κάτι που όμοιό δεν έχουμε συναντήσει. Επειδή, μαθαίνουμε, οι αρμόδιοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Βραζιλίας δεν κάλυπταν τις ανάγκες της γερμανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ένα γερμανικό ποδοσφαιρικό χωριό, στη Βραζιλία! Ασφαλώς, πρόκειται περί ασύλληπτης πρόκλησης, να ξοδεύονται σε αυτή την περίοδο τέτοια ποσά, για ένα μήνα μπάλας, όταν οι λαοί του νότου υποφέρουν.

Η ενέργεια έχει ισχυρό σημειολογικό χαρακτήρα, μαρτυρώντας τις προθέσεις των Γερμανών κρατούντων για την άλλοτε ενωμένη Ευρώπη. Προθέσεις που συνοψίζονται σε μία φράση: «Εμείς στη χλιδή και οι νότιοι στην πείνα»! Το ερώτημα είναι αν οι λαοί θα το ανεχθούν.

Εκατομμύρια ευρώ για το τόπι!

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το Antenna.gr:

«Ένα ολόκληρο χωριό θα χτίσει η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για χάρη της Εθνικής Ομάδας, προκειμένου να προετοιμαστεί απερίσπαστη για τις ανάγκες του Μουντιάλ.

Έξω από ένα μικρό χωριό στη Μπαΐα δημιουργείται ένα πολυτελές θέρετρο που θα φιλοξενήσει τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Εθνικής Γερμανίας. Θα διαθέτει ποδοσφαιρικά γήπεδα και Κέντρο Τύπου, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχει το αεροδρόμιο του Πόρτο Σεγκούρο.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς θα επιτρέψει στην αποστολή των «πάντσερ» να βρίσκεται σε απόσταση μάξιμουμ 2 ωρών από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*