Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 7 Σεπ 2013

«Ξεκινάει για την ανατροπή» από τη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι σημαίνει η παρουσία Τσίπρα

deth_2013_poster_low copy

Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έμμεσα έχει ήδη ανοίξει την προεκλογική περίοδο η οποία αναμένεται να διαρκέσει από λίγους μήνες μέχρι και περίπου ένα χρόνο, αναλόγως των πολιτικών και, κυρίως, οικονομικών εξελίξεων, με το τέταρτο (όχι τρίτο όπως πολλοί αναφέρουν) μνημόνιο να βρίσκεται «προ των πυλών». Η παρουσία του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην «κεφαλή» της μεγάλης πορείας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, έξω από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή και καθιστά σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει το γάντι» και, από εδώ και στο εξής, θα ανεβάσει πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Το σύνθημα στην προσυγκέντρωση του κόμματος, η οποία έχει οριστεί για τις 5.30 το απόγευμα στο σημείο της Εγνατίας Οδού με την Αντιγονιδών και στην στην οποία θα δηλώσει «παρών» ο κ. Τσίπρας (στη συνέχεια θα η πορεία θα «ενωθεί» με το κεντρικό συλλαλητήριο που ξεκινά στις 6 το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου είναι ενδεικτικό: «Ή εμείς ή αυτοί». Και, όπως ανέφεραν στο «Nez.gr» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η περίοδος που η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αντιδρούσε όσο δυναμικά ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας θα περίμενε, τελείωσε…

tsipr3

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλει να στείλει, συνέχιζαν. Ότι δηλαδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα και μετά θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση με στόχο να μην προλάβει η κυβέρνηση αυτή να συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο, δεσμεύοντας τη χώρα για επιπλέον 4 με 5 χρόνια, αφού προηγουμένως θα έχει δημιουργήσει ένα «προηγούμενο» συρρίκνωσης τόσο της οικονομίας, όσο και, κυρίως, της Εθνικής Κυριαρχίας.

«Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο βάζοντας την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης και να διευκολύνουν ακόμα παραπάνω τα μοναδικά τους στηρίγματα στο εσωτερικό, τους ανθρώπους των off – shore, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συλλαλητηρίου, στην οποία, επίσης, επισημαίνεται: «Τα χρόνια που πέρασαν δεν αφήνουν σε κανέναν το περιθώριο να πιστέψει πως οι κυβερνήσεις του μνημονίου, και τα κόμματα που συμμετείχαν κάθε φορά, μπορεί να ενδιαφερθούν για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

(…)

Σήμερα το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» δεν εκφράζει απλά την σύγκρουση στο κοινωνικό πεδίο αλλά τον αγώνα για ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να μας καταδικάσουν στην καταστροφή, την ανεργία, τα λουκέτα και την φτώχεια. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να στερήσουν την πρόσβαση των παιδιών μας στην γνώση και των γονιών μας στην υγεία. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να πουλήσουν το νερό, να ζουν οι γείτονες μας χωρίς πρόσβαση στα βασικά αγαθά».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*