Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 6 Φεβ 2014

8 τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τις εφημερίδες

newspapers

Συνηθίζετε να «συλλέγετε» τις εφημερίδες που αγοράζετε για να ενημερωθείτε -ή και για να επωφεληθείτε από την προσφορά τους- προκειμένου να τις ανακυκλώσετε, μόλις «μαζευτούν» πολλές. Ωστόσο, πριν τις ρίξετε στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης, μπορείτε να τους δώσετε άλλη μία «ευκαιρία», χρησιμοποιώντας τες σε διαφορετικές δουλειές, εντός και εκτός σπιτιού.

Διαβάστε στη συνέχεια, πώς μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τις εφημερίδες προτού τις ανακυκλώσετε.

- Προστατεύστε τα υαλικά. Χρησιμοποιήστε φύλλα εφημερίδων προκειμένου να καλύψετε τα γυάλινα αντικείμενα που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε ή σε περίπτωση μετακόμισης.

- Γεμίστε τις τσάντες και τα παπούτσια. Αν θέλετε να μη «χαλάει» το σχήμα των παπουτσιών ή των τσαντών σας μέσα στη ντουλάπα, μπορείτε να τα γεμίσετε με εφημερίδα.

- Τυλίξτε συσκευασίες δώρων. Χρησιμοποιήστε φύλλα από εφημερίδα για να «αμπαλάρετε» το δώρο για μια φίλη ή τις σελίδες με τα κόμικς για ένα παιδικό δώρο.

- Καθαρίστε τα τζάμια. Το χαρτί της εφημερίδας δεν αφήνει χνούδια και σας «γλιτώνει» από το να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας.

- Απομακρύνετε τις μυρωδιές από τα τάπερ. Αν τα πλαστικά τάπερ έχουν «ποτίσει» μυρωδιές από τροφές, τότε πάρτε σελίδες εφημερίδων, τσαλακώστε τις και τοποθετήστε τις μέσα σε αυτά, κλείνοντάς τα καλά. Το επόμενο πρωί η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.

- «Εξαφανίστε» τα αγριόχορτα. Απλώστε κομμάτια εφημερίδας στο χώμα μέσα στις γλάστρες σας, προκειμένου να αποτρέψετε τα «ζιζάνια» να αναπτυχθούν. Αν έχετε κήπο, μπορείτε να απλώσετε μερικές στα σημεία που δεν θέλετε να «βγουν» αγριόχορτα και ποτίστε ως συνήθως.

Και ένας «μύθος«

- Μην διατηρήστε φρέσκα τα λαχανικά σας με εφημερίδες. Η επισήμανση αυτή ξεκινά από ένα «μύθο» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ομως, υπάρχει ένα μυστικό που κάνει τη φήμη αυτή να διαψεύδεται. Οι εφημερίδες ενδέχεται να περιέχουν χημικά, αφού πριν τυπωθούν, όταν είναι ακόμη σε ρολά χαρτιού, ψεκάζονται αρκετές φορές για να προστατευτούν από ποντίκια ή άλλους πιθανούς κινδύνους. Αρα, με εφημερίδα καλό είναι να μην τυλίγετε τα λαχανικά σας.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*