Η ατζέντα της εβδομάδας – Κρίσιμες συναντήσεις, Eurogroup και συγκεντρώσεις στήριξης

anasa_kol

Η εβδομάδα αυτή αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Από τη Δευτέρα και με αποκορύφωμα την Τετάρτη, καθώς και στη συνέχεια, θα διεξαχθούν μια σειρά από κρίσιμα γεγονότα και συναντήσεις, χωρίς να αποκλείεται εξαιρετικά σημαντικά να είναι και τα επόμενα, της πραγματοποίησης του Eurogroup, εικοσιτετράωρα. Το nez.gr παρουσιάζει συνοπτικά την ατζέντα της εβδομάδας.

tsipras_syriza_17

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας – Φάιμαν

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί στην Αυστρία επίσημη συνάντηση με τον καγκελάριο της χώρας Φάιμαν, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Η συνάντηση θα γίνει στην Βιέννη και στο τραπέζι θα πέσουν τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής και, φυσικά, το ελληνικό ζήτημα με το αίτημα προώθησης λύσεων για τη μείωση και, κατ΄ επέκταση, επίτευξη της ζητούμενης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

ombama_merkel

Ομπάμα – Μέρκελ

Την ίδια ημέρα, στο Λευκό Οίκο ο Μ. Ομπάμα θα υποδεχθεί την κυρία Μέρκελ σε μια συνάντηση που αναμένεται να κρίνει πολλά ενόψει του Eurogroup και, στη συνέχεια, της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με κεντρικό θέμα την περίπτωση της Ελλάδας. Οι δηλώσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη συνάντηση αυτή θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε όσα ο κ. Ομπάμα θα πει μετά και από την τελευταία, προ μιας εβδομάδας, συνέντευξη που παραχώρησε ειδικά για το θέμα της χώρας μας, τασσόμενος σε πολλά σημεία υπέρ των ελληνικών αιτημάτων για έξοδο από τη λιτότητα και επαναφορά πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Στη Βουλή ολοκληρώνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα αποτυπώσει την στάση που θα τηρήσει η νέα κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup της αμέσως επόμενης ημέρας.

 

ntaiselbloom_4

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εκτακτο Eurogroup

Πραγματοποιείται το έκτακτο Eurogroup με κεντρικό θέμα το ελληνικό ζήτημα. Ισως, κατά πολλούς, αυτό θα είναι και το πιο κρίσιμο «ραντεβού» της νέας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Από το έκτακτο Eurogroup και τη θέση που θα τηρήσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις των αμέσως επόμενων ημερών, μηνών, ίσως και ετών…

kalesma_anasa

Συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας

Την ημέρα που θα γίνεται το Eurogroup, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της χώρας θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας. Το κάλεσμα ήδη προωθείται από τα social media και το τεστ της περασμένης Πέμπτης ήταν θετικό (διαβάστε περισσότερα).

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς επίσημα να έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν ότι την Πέμπτη, θα συνεδριάσουν τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου για να κάνουν αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup.

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>