Τσίπρας στον «ενικό» – Τι ανέφερε για δανειστές, Μέρκελ, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου κ΄ Καραμανλή

tsipras_13

Στους δανειστές, στις σχέσεις του με την Καγκελάριο Α. Μέρκελ, στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο «τι μέλλει γενέσθαι» με τους μισθούς και τις συντάξεις, στην Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και στη σημερινή Αντιπολίτευση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που έδωσε στον εκπομπή του κ. Ν. Χατζηνικολάου, την Δευτέρα 28 Απριλίου, το βράδυ.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους ώστε να λυθεί το πρόβλημα οικονομικής ασφυξίας της χώρας, λίγο μετά την ανακοίνωση της νέας ανασχηματισμενης ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά, σε θεσμικό επίπεδο, να συμφωνήσουμε μέσα στις επόμενες μια-δύο εβδομάδες», είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενικός του Star με τον Ν. Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το θέμα του δημοψηφίσματος. «Ελπίζουμε σε έντιμο συμβιβασμό, θεωρούμε ότι θα επικρατήσει η λογική. Μόνο κοντόμυαλοι βλέπουν όφελος από την ρήξη. Κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε, για λύση. Λύση βιώσιμη, προωθητική, εντός του Ευρώ. Εάν η συμφωνία με βγάζει από τα όρια της εντολής , τότε ο λαός θα αποφασίσει, όχι με εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα: presspublica.gr.