Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 29 Μαρ 2015

Η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου από ψηλά (βίντεο)

son1

Βρίσκεται στο Βιετνάμ και πρόκειται για την μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου. Το σπήλαιο Χανγκ Σον Ντονγκ αποτελείται κυρίως από βραχώδεις λόφους, διαθέτει βλάστηση σαν νε είναι ζούγκλα και είναι πραγματικά δύσκολο να συλλάβει κανείς το μέγεθός του, χωρίς να δει μερικές εικόνες από αυτό.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο φωτογράφος Ryan Deboodt «φρόντισε» κατάφερε να καταγράψει τις μεγαλειώδεις διαστάσεις της εν λόγω σπηλιάς με τη βοήθεια ενός drone, δίνοντας σε όλους εμάς τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μαγεία της Φύσης, έστω και από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Το Χανγκ Σον Ντονγκ (Ο Ποταμός του Βουνού) είναι ένα σπήλαιο του Βιετνάμ το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να – Κε Μπανγκ, 500 χιλιόμετρα νότια του Ανόι. Ένας αυτόχθονας το εντόπισε το 2001, αλλά αποκαλύφθηκε από μια βρετανική ομάδα το 2009. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου και το διαπερνά υπόγειος ποταμός από τον οποίο προέρχεται και το όνομά του, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του news.gr. Το Deer Cave έχει διαστάσεις 91 επί 91 μέτρα, αλλά έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με το Son Doong που ξεπερνά τα 4,5 χιλιόμετρα, κατά το wikipedia.

Διαβάστε περισσότερα: Εξερευνούν το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf