Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 31 Μαρ 2015

Ατελείωτο « πάρτι » σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ με τα συμβόλαια της ΕΡΤ

nerit_0.jpg

Πέραν των λαοφιλών ποδοσφαίρου και μπάσκετ, η ΕΡΤ πριν το «μαύρο» είχε στην κατοχή της υπογεγραμμένα συμβόλαια για την κάλυψη πολλών άλλων αθλημάτων τα οποία αφενός είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός, αφετέρου χωρίς να ξέρει κανείς «πώς» και «γιατί» πέρασαν στη δικαιοδοσία των δύο μορφωμάτων της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου (ΔΤ και ΝΕΡΙΤ).

Πριν ακόμα λοιπόν φτάσουμε στην αλήστου μνήμης απόφαση της συγκυβέρνησης να κλείσει τη μία και μοναδική δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ, η εταιρία είχε προμηθευτεί αθλητικό πρόγραμμα αξίας 4,3 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και το συμβόλαιο της Φόρμουλα 1 για το οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς (διαβάστε ΕΔΩ σχετικά).

Επίσης, ο δημοσιογράφος της REAL NEWS Βασίλης Κουφόπουλος, στον προσωπικό του ιστολόγιο, είχε κάνει μια σκιαγράφηση του αθλητικού υλικού που είχε στην κατοχή της η ΕΡΤ (http://www.media-industry.blogspot.gr/2013/02/43.html).

22.2.13

Αθλητικό πρόγραμμα αξίας 4,3 εκατ. ευρώ για ΕΡΤ

Δεν είναι μόνο η Formula 1. Η ΕΡΤ θέλει να συγκεντρώσει και άλλα αθλητικά δικαιώματα ή να ανανεώσει συμφωνίες που ήδη έχει. Σήμερα, Παρασκευή στο ΔΣ της ΕΡΤ, μετά από εισήγηση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων, Βαγγέλη Ιωάννου, φτάνουν προς έγκριση η F1, τα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας FISA, τους αγώνες Στίβου IAAF Diamond League και τους αγώνες Κλειστού και Aνοικτού Στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Το τελικό κόστος προϋπολογίζεται σε 4.295.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ακριβότερα κοστίζει η F1 με προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ για τα έτη 2013 και 2014 μέσω της διαφημιστικής εταιρείας Asset Oglive . Η ΕΡΤ θα καταβάλει σε μετρητά 250.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 2.600.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο. Το πακέτο συνεργασίας με το ΣΕΓΑΣ καλύπτει μια μεγαλύτερη γκάμα αγώνων Ανοικτού και Κλειστού Στίβου, συνολικού κόστους 700.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την περίοδο 2013 -20616. Η ανανέωση με την IAAF για τους αγώνες στίβου θα γίνει μέσω της IPG Mediabrands η οποία και δεσμεύεται «να πραγματοποιήσει» διαφημιστικό χρόνο αξίας 1.120.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το συνολικό κόστος για την ΕΡΤ θα είναι 560.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση έχει δύο ακόμη συμφωνίες προς έγκριση. Με την EBU για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής UEG για τα έτη 2013-2016, συνολικού ύψους 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Μέσω της EBU έρχεται και η συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας FISA για τα έτη 2013-206 συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

«Συμφωνίες» που μένουν…

Ένα δείγμα των συμφωνιών της εταιρείας παρατίθεται στις επόμενες δύο φωτογραφίες, σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί την 13/12/2011 και 15/10/2012 τα οποία είχαν αντίστοιχα ισχύ για το πατινάζ έως το 2015 και για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης έως το 2016.

 

F1

F2 (1)

 

Η εποχή της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ

Φτάνουμε τώρα στην εποχή των …μορφωμάτων. Με απόφασή του ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης, κάνει αποπληρωμή σε σωρεία συμφωνιών της πρώην ΕΡΤ για την κάλυψη των οποίων εκταμιεύεται συνολικά το ποσό των 476.402,25 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το «ευτελές» αυτό ποσό του σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ αφορούσε μάλιστα υποχρεώσεις οι οποίες είχαν υπερβεί την προθεσμία πληρωμής τους και γι’ αυτό πέρασαν όλες μαζί, 21 τον αριθμό, όπως φαίνεται αφενός στις φωτογραφίες που ακολουθούν, αφετέρου δε αποτελούν μόνο μέρος των συνολικών υποχρεώσεων της πρώην ΕΡΤ.

f3

f4

f5

Κατά την προσφιλή συνήθεια των ειδικών διαχειριστών της ΕΡΤ το πρόγραμμα και τα συμβόλαιά της πέρασαν στα δύο μορφώματα της συγκυβέρνησης ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, χωρίς κανένας να γνωρίζει το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που πρώτος τη τάξει δικαστής του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος έχει ρητά και αμετάκλητα κρίνει ότι: Ο φορέας που συνίσταται με το ανά χείρας σχέδιο νόμου είναι όχι μόνον διαφορετικός από την ΕΡΤ ΑΕ του ν.1730/1987, αλλά ριζικά νέος. Η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν αποτελεί διάδοχο νομικό πρόσωπο της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ αλλά νέα νομική προσωπικότητα που επιδιώκει την εξυπηρέτηση των σκοπών του άρθρου 15 του Συντάγματος.

f6 (1)

f7

f8

Πέρα από τις δικές μας απορίες για όλα αυτά τα ευτράπελα που έχουν συμβεί στα δύο μορφώματα των Κεδίκογλου – Καψή – Βούλτεψη, αλλά και των ομάδων τους, υπάρχουν και άλλοι δημοσιογράφοι όπως ο Γιώργος Νιφλής του REAL FM, ο οποίος θέτει ερωτήματα και ψάχνει απαντήσεις, σύμφωνα με το συμβόλαιο της Α1 Μπάσκετ Γυναικών στην πρώην ΕΡΤ.

(http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/7109-golemis-i-ola-i-tipota-i-nerit)

Ο Γιώργος Νιφλής σε άλλο κείμενό του στις 27 Φεβρουαρίου, (http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/8229-stin-nerit-to-final4-tou-kypellou-gynaikon) έχοντας δει τον προσωπικό λογαριασμό του διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ, όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει (σ.σ. στην τέταρτη φωτογραφία μας, στη δωδέκατη παράγραφο το ίδιο άτομο αναφέρεται ως υπεύθυνος αρμόδιος των αθλητικών θεμάτων της ΔΤ), ανακοινώνει ότι το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ, θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ.

f9

Η ΝΕΡΙΤ το έσκασε – STOP !

Ο τίτλος ανήκει στον συντάκτη της εξειδικευμένης σελίδας για το Βόλεϊ (volleyplanet.gr), Δημήτρη Αρβανιτίδη, ο οποίος μας πληροφορεί για την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην μεταδοθεί ένας αγώνας ελέω φόβου, που προήλθε από φήμες… (http://www.volleyplanet.gr/article/nerit-eskase-stop/).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν απάντηση από τους αρμόδιους της ΝΕΡΙΤ που έχουν θέσεις ευθύνης είναι τα εξής:

  • Ζήτησαν από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης Ηλιούπολη – Παναθηναϊκός, έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν μπορεί να παρασχεθούν από την Αστυνομία τα εχέγγυα για την ομαλή μετάδοση της αναμέτρησης; Ή μήπως αποφάσισαν μόνοι τους;
  • Υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον επικεφαλής του Αθλητικού τμήματος και εάν ναι σε ποιόν δόθηκε η εντολή «εκκένωσης» του χώρου από τεχνικούς και δημοσιογράφους;
  • Ποιες και σε ποιο ύψος ήταν οι απώλειες από το διαφημιστικό χρόνο;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf