Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 2 Απρ 2015

Πέντε μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για να διασώσει τις συντάξεις από τα «κουρέματα» που προωθούσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

eur9

Πέντε μέτρα προωθεί η νέα κυβέρνηση για την αποκατάσταση των εισοδημάτων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Εργασίας επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

stratoulis_vroutsis

«Δεσμευόμαστε για την καταβολή και του τελευταίου ευρώ των συντάξεων και τη μη μείωσή τους», τόνισε ο κ. Στρατούλης χαρακτηριστικά και παρουσίασε τα μέτρα τα οποία θα προωθηθούν ούτως ώστε να αποκατασταθούν τα εισοδήματα των συνταξιούχων:

  • Θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, προκειμένου να μην μειωθούν άλλο οι επικουρικές συντάξεις,
  • Δεν θα εφαρμοστεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος για τα εφάπαξ που οδηγεί σε 30% έως 80% μείωση αλλά ένα νέο μαθηματικό τύπο που θα λαμβάνει υπόψη τι έδωσαν οι ασφαλισμένοι όλα αυτά τα χρόνια σε εισφορές, μαζί με ένα τεχνικό επιτόκιο που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν θα οδηγεί σε μειώσεις, σε σχέση με όσους πήραν εφάπαξ έως 31.8.2013.
  • θα καταργηθούν οι διατάξεις του ν.3863/2010 και ν.3865/2010 που από φέτος άρχιζαν σταδιακά να οδηγούν σε μειώσεις των κύριων συντάξεων.
  • Δεν θα περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, τον οποίο η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει και αποτυπώσει στον προϋπολογισμό, λέγοντας ότι θα εξοικονομήσουν από αυτό 82 εκατ. ευρώ.
  • Θα επανέλθει η 13η σύνταξη την οποία θα πάρουν στις 20 Δεκέμβρη του 2015 συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf