Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 21 Αυγ 2013

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Νέας Ελλάδας» του Α. Σαμαρά και του Α. Λοβέρδου

nd_neaellada_533_3551-e1372719425389

Στο… σκαμνί θα βρεθεί η «Νέα Ελλάδα» του κ. Αντώνη Σαμαρά στις 28 Αυγούστου 2013, όπως αποκαλύπτει το «Nez.gr». Την επόμενη Τετάρτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχει καταθέσει κατά της Νέας Δημοκρατίας η ηγεσία του κόμματος το οποίο έχει κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη ονομασία («Νέα Ελλάδα») από τα μέσα Μαΐου του 2010! Τώρα, οι επικεφαλής του, ορθώς, ζητούν να μην γίνεται χρήση των συγκεκριμένων όρων τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (τους υιοθέτησε εξίσου για τον πολιτικό φορέα τον οποίο προτίθεται να σχηματοποιήσει από τις 3 του Σεπτέμβρη με την ονομασία «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»).

Συγκεκριμένα, μετά από ενέργειες του προέδρου της γνήσιας «Νέας Ελλάδας», του κόμματος του οποίου ηγείται ο δικηγόρος Ηλίας Μαρκόπουλος από τις 18 Μαΐου του 2010 και μετά (ημερομηνία ίδρυσης του εν λόγω πολιτικού φορέα), την Τετάρτη 28 Αυγούστου και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2013, αντίστοιχα, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα γα τη χρήση της ονομασίας αυτής κατά της ΝΔ και του κ. Α. Λοβέρδου, αντίστοιχα. Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον κ. Μαρκόπουλο ήταν η χρήση της ονομασίας «Νέα Ελλάδα» τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίο Συνεδρίου της ΝΔ (οπότε ο πρωθυπουργός την καθιέρωσε ως ορολογία στο δημόσιο λόγο του, ενώ υπήρχε τυπωμένη στα ντοσιέ των συνέδρων), όσο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος χρησιμοποίησε τους όρους αυτούς στο λογότυπο του φορέα τον οποίο ετοιμάζεται να «επικυρώσει» στις 3 του Σεπτέμβρη.

neaEllada

Επισημαίνεται ότι ακόμη και κύκλοι της ΝΔ, πολύ πριν το Συνέδριο του κόμματος, υποστήριζαν ανεπίσημα ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι, μετά και από το πρόσφατο «σβήσιμο» του πυρσού από το πάλαι ποτέ ισχυρό λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας, να αλλάξει και την ονομασία του. Να μετονομάσει δηλαδή τη ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα».

Την έπαθαν όπως με τη ΝΕΡΙΤ

Όμως, όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ με την ονομασία ΝΕΡΙΤ που κανείς δεν είχε προνοήσει να κατοχυρώσει την ονομασία που επιθυμεί η δικομματική κυβέρνηση να δώσει στη νέα δημόσια τηλεόραση, έτσι και τώρα, την ονομασία αυτή είχε προλάβει πολύ πιο πριν, από το 2010 κιόλας, να κατοχυρώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κ. Μαρκόπουλος.

neaell

Ετσι, δεν αποκλείεται μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, το σχέδιο Σαμαρά για μετονομασία της ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα» (εφόσον ισχύει, όπως υποστηρίζουν και σήμερα στελέχη της Συγγρού) να κολλήσει και να μην εφαρμοστεί, βάζοντας τον πρωθυπουργό σε προβληματισμό γύρω από την ονομασία που θα έχει το κόμμα το οποίο σχεδιάζει σταδιακά να δημιουργήσει. Αντίστοιχο πρόβλημα ενδέχεται να έχει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον οριστικό σχηματισμό του νέου πολιτικού του φορέα και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Και αντιλαμβάνεται κανείς τι «χαστούκι» μπορεί να είναι αυτό στους συνολικότερους σχεδιασμούς τους.

eggrafo_neaellada

«Δυστυχώς, τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης “θάβουν” το θέμα για να μην ακουστεί. Αλλά σε ποια θέματα τηρούν άλλωστε τη δεοντολογία ή εφαρμόζουν την ηθική; Σε κανένα σχεδόν. Επιθυμούν να αποκρύπτουν την τραγική πραγματικότητα που ζούμε» τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος με τη γνήσια ονομασία «Νέα Ελλάδα» Η. Μαρκόπουλος στο «Nez.gr». «Εμείς έχουμε κατοχυρώσει αυτή την ονομασία πολύ πριν οι κ.κ. Σαμαράς και Λοβέρδος σκεφτούν να την χρησιμοποιήσουν και το γεγονός αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Για αυτό και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και για το λόγο αυτό ετοιμάζουμε σειρά αγωγών για να προφυλαχθούμε από καιροσκοπικές ενέργειες και πρακτικές» καταλήγει ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαιώνοντας ότι το θέμα αυτό δεν θα κλείσει σύντομα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*