Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 28 Μαρ 2014

«Κάλεσμα» στο Σύνταγμα την Κυριακή – Περνάνε 6 μέτρα «ξυράφι» για μισθούς, απολύσεις

vouli_13

Με τη «σιωπή» από την απουσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων να «σπάει τα αυτιά», παρατάξεις και κινήσεις πολιτών ετοιμάζουν να δώσουν το δικό τους «παρών» στην πλατεία Συντάγματος, στις 6.30 το απόγευμα, την Κυριακή, ημέρα ψήφισης της νέας συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας από τη Βουλή. Η παράταξη που δημιουργήθηκε πρόσφατα, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο προς τα εντός όσο και τα εκτός συνόρων συμφέροντα.

«Την Κυριακή 30/3, ο κυβερνητικός θίασος ψηφίζει στη βουλή, πάλι με την πρακτική του express και μουλωχτά, νόμο με τον οποίο εξολοθρεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση – «κάλεσμα» της ΜΕΤΑ που επισημάινεται ότι «δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της, σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου»

Τι εμπεριέχει η νέα συμφωνία – «γκιλοτίνα»

Με το νέο «πακέτο» μέτρων, αναφέρει η ΜΕΤΑ, τα «δίνουν όλα»:

1) Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δισ. από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.

2) Aπελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.

3) Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων.

4) Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν στα κατώτερα επίπεδα.

5) Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.

6) Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

«Η συνδικαλιστική ηγεσία στη ΓΣΕΕ και σε ομοσπονδίες, έχοντας βαθειά ριζωμένο στο DNA τους, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΜΕΤΑ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*