Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 10 Απρ 2014

Περίπατος στην Αθήνα του Κώστα Ταχτσή

athens3

Εναν διαφορετικό περίπατο στην Αθήνα του μεταπολεμικού λογοτέχνη, Κώστα Ταχτσή, διοργανώνει η ομάδα Αστυ, την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανιχνεύσουν το ιδιαίτερο βλέμμα του συγγραφέα πάνω στην πόλη που τον καθόρισε και αποτέλεσε το σκηνικό της λογοτεχνίας του και να αναζητήσουν την αντανάκλαση της χάρτινης πόλης πάνω στην πραγματική, εντοπίζοντας τους τόπους του μύθου ανάμεσα στους τόπους της καθημερινότητας.

Την αφήγηση, κατά τη διάρκεια του περίπατου, ζωντανεύουν οι ηθοποιοί Λίλη Τέγου και Αντώνης Αντωνιάδης.

Συνάντηση: πλατεία Ομονοίας, στις 4 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για την ομάδα Αστυ

Ιδρύθηκε το 2012 και διοργανώνει δωρεάν περιπάτους, εντοπίζοντας τα μονοπάτια της αφανούς αθηναϊκής ιστορίας και καλώντας τους Αθηναίους να περπατήσουν, να παρατηρήσουν το αστικό τοπίο και να γνωρίσουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική κληρονομιά αλλά και τα προβλήματά διαφόρων γειτονιών της Αθήνας. Η αφήγηση των περιπάτων διανθίζεται με ιστορικά και κοινωνιολογικά στοιχεία, προφορικές μαρτυρίες αλλά και αποσπάσματα από την λογοτεχνία και τον Τύπο. Οι θεματικές των περίπατων εστιάζουν στην παρουσία και την κληρονομιά μειονοτήτων, μεταναστών και διάφορων άλλων κοινωνικών ομάδων που παρέμειναν στα «ψιλά της ιστορίας».

afisa_taxtsis

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*