Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 30 Μαρ 2013

Εργαζόμενοι τράπεζας Κύπρου: Συλλογή υπογραφών για την εγγραφή νέων μελών στο Σύλλογο

medium_8594159114 (2)

   Στη διαρκώς διευρυνόμενη λίστα των εργαζομένων που ξαφνικά, ελέω μνημονίων και Βρυξελλών, βρίσκονται αντιμέτωποι –στην καλύτερη, μάλιστα, περίπτωση- με ένα μέλλον το οποίο μπορεί να επιφυλάσσει και άλλες, άσχημες εκπλήξεις, έχουν μπει οι υπάλληλοι των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα και, ήδη, πέρασαν κάτω από τη σκέπη της τράπεζας Πειραιώς.

   Μπροστά σε αυτό το αβέβαιο μέλλον, οι εργαζόμενοι (2.700 στην τρ. Κύπρου και συνολικά 5.500 σε όλα τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, στην Ελλάδα) προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες στην ισχυροποίηση του συλλόγου τους, με στόχο να γίνει ένα σωματείο ικανό να διαπραγματευτεί μπροστά στις επόμενες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό συλλέγουν υπογραφές για την ένταξη όλων των υπαλλήλων της τράπεζας Κύπρου. Η προσπάθεια τους, όπως και κάθε δράση προς την ενίσχυση των συλλογικών διεργασιών, αξίζει να στηρίζεται.

   Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε το κείμενο – κάλεσμα του συλλόγου, καθώς και το σχετικό link στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «πατήσουν» για να βάλουν τη δική τους ηλεκτρονική υπογραφή συμπληρώνοντας την απαραίτητη φόρμα.

   Κάντε «κλικ» στον ιστότοπο με φόρμα εγγραφής στον ΣΕΥΤΚΕ

   Το κείμενο – «κάλεσμα»

   «Αγαπητοί συνάδελφοι,

   επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να ζητήσουμε ακόμη μία φορά τη συμμετοχή όλων σας, μέσω της εγγραφής σας, στο Σύλλογό μας.

   Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη και συνέπεια απέναντί σας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και οργανώσαμε πολύμορφες δράσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η κινητοποίηση δεκάδων συναδέλφων μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Χανιά, καθώς και η ομαδική εγγραφή μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο Σύλλογό μας.

   Αναδείξαμε με τον τρόπο αυτό επιτυχημένα το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων 2.700 εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου και 5.500 συνολικά στα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

   Είναι αυτονόητο ότι η μεταβίβαση του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος στον Όμιλο Πειραιώς, σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα, με προφανείς αλληλεπικαλύψεις σε επίπεδο δικτύου καταστημάτων και διοικητικών υπηρεσιών.

   Στη νέα αυτή σελίδα οφείλουμε όλοι μαζί, με ενότητα και κοινή δράση, να συνεχίσουμε να δίνουμε επιτυχημένα τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε έναν Οργανισμό, ο οποίος ήδη αριθμεί 24.000 εργαζόμενους.

   Αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας για το συντονισμό των εργαζομένων στις θυγατρικές εταιρείες της τράπεζάς μας, οι οποίοι φαίνεται να βρίσκονται εκτός της επιχειρηματικής συμφωνίας. Η κρισιμότητα των στιγμών και οι κίνδυνοι, που, βεβαίως, ελλοχεύουν κατά τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα είναι αντιληπτοί από τον καθένα μας.

   Δεν υπάρχει, επομένως, καμία δικαιολογία για τη μη συμμετοχή όλων μας στις διαδικασίες και τη δράση του Συλλόγου μας. Πολύ περισσότερο οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η ενεργή στήριξη όλων, στις πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου μας, και την επόμενη ημέρα, είναι απολύτως αναγκαία.

   Συνάδελφοι, τα προηγούμενα χρόνια πετύχαμε πολλά. Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε και πάλι να εκπροσωπήσουμε το σύνολο των εργαζομένων, στην κρισιμότερη, ίσως, περίοδο τής επαγγελματικής μας ζωής. Δώστε μας τη δύναμη να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

   Ο καθένας μας φέρει, βεβαίως, την ατομική του ευθύνη για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της συλλογικής προσπάθειας, ώστε να μπορέσουμε να αντικρίζουμε με αισιοδοξία και, κυρίως με ασφάλεια το μέλλον μας στο νέο Οργανισμό».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*