Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 7 Μαρ 2014

Καθηγητή που «ξεπλένει» τους ταγματασφαλίτες διόρισε ο Αρβανιτόπουλος

arvan-e1367964253954

Τα σενάρια για τους ισχυρούς δεσμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ του Α. Σαμαρά με στοιχεία που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα όρια της φασιστικής ιδεολογίας έρχεται να ισχυροποιήσει ένας διορισμός που στην ανάλυση του προκαλεί «σοκ».

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΤΕ) τοποθετήθηκε πριν από 2 ημέρες ο καθηγητής Στάθης Καλύβας, ο καθηγητής εκ του… Γιέηλ (στην φωτογραφία που ακολουθεί) ο οποίος έχει υπερασπιστεί την άποψη ότι κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι «καλοί» ήταν οι ταγματασφαλίτες ενώ αυτοί που προκαλούσαν χάος ήταν οι «κόκκινοι τρομοκράτες» του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ («red terror»).

kalivas_stathis

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλύβας, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το «nez.gr», έχει εδώ και χρόνια… αναλάβει το δύσκολο έργο της απενοχοποίησης των πεπραγμένων της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα (τάγματα ασφαλείας κ.λπ.). Ενδεικτικό των προσπαθειών του είναι το μακροσκελές έργο του με τίτλο «Red Terror: leftist violence during the Occupation» (Κόκκινος Τρόμος: Αριστερή βία κατά τη διάρκεια της Κατοχής).

Στο πόνημα του κ. Καλύβα οι ταγματασφαλίτες περιγράφονται σαν η μοναδική λαϊκή επανάσταση κατά την Κατοχή στην περιοχή της Αργολίδας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, τους εμφανίζει ως απελευθερωτές από τους… αντάρτες του ΕΑΜΕΛΑΣ. Εμπρός, λοιπόν για μια νέα ακροδεξιά αφήγηση της ιστορίας, την οποία προφανώς ασπάζεται και η κυβέρνηση!

kalivas_doc

Επισημαίνεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ) είναι το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας αρμόδιο για τη διαμόρφωση και υλοποίηση της εθνικής πολιτικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας. Το Συμβούλιο διορίζεται από τον Υπουργό Παιδείας και αναφέρεται κατ’ ευθείαν σε αυτόν.

Διαβάστε το έργο του κ. Καλύβα με θέμα «Red Terror – Leftist Violence during the Occupation (μετ.: Κόκκινος Τρόμος – Αριστερή Βία κατά τη Διάρκεια της Κατοχής): KALIVAS_RED_TERROR[1]

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*