Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 3 Φεβ 2014

Μέρκελ κ΄ Ολάντ έκοψαν τον Στουρνάρα από μυστική συνάντηση για την Ελλάδα

stourna-e1365194648462

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει από τα στυγνά μνημονιακά μέτρα και η κυβέρνηση μάς εμπαίζει με φληναφήματα για ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα, φαίνεται ότι οι ισχυροί της Ευρώπης (δηλαδή οι Γερμανοί) σχεδιάζουν για «εμάς, χωρίς εμάς». Προφανώς, επειδή θεωρούν την Ελλάδα αποικία τους και γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μαριονέτα.

Έτσι, η Wall Street Jοurnal (WSL) αποκάλυψε μυστική συνάντηση με αντικείμενο το ελληνικό χρέος στις Βρυξέλλες μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στην οποία δεν παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγο μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την ευρωζώνη καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Σόιμπλε και Μοσκοβισί, συμμετείχαν σε συνάντηση, στην οποία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας δεν εκλήθη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση έγινε την ώρα που ο κ. Γιάννης Στουρνάρας παραχωρούσε την συνέντευξη Τύπου. Δηλαδή, τον απαξίωσαν πλήρως, κρίνοντας την παρουσία του στην συνάντηση ανούσια!

Σύμφωνα με τη WSJ οι συμμετέχοντες στη μυστική σύσκεψη αναζήτησαν τρόπους, με τους οποίους, αφενός, θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αντιδημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αφετέρου διερεύνησαν πιθανές πηγές πόρων προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του έτους, το οποίο υπολογίζεται περί τα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ!Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Ο Σόιμπλε ετοιμάζει νέο πακέτο…

Στην ίδιο πνεύμα κινείται και δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, υποστηρίζοντας ότι ο Β. Σόιμπλε, προετοιμάζει νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα νέες, επώδυνες μεταρρυθμίσεις!

Σύμφωνα με πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Στο έγγραφο αναφέρονται ως ενδεχόμενα ένα περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα», με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντλήσει πόρους από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM. Σύμφωνα με πληροφορίες από του γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό που θα προβλέπεται στο νέο πακέτο θα είναι της τάξεως των 10 έως 20 δισ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο που αυτό θα διαμορφωθεί.

Το νέο δανειακό πρόγραμμα θα συνδέεται με τον όρο, η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ό,τι μέχρι τώρα τις μεταρρυθμίσεις. Σαν να λέμε, σκοπεύουν να γκρεμίσουν ότι απομένει όρθιο στην χώρα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*