Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 22 Ιαν 2014

Ανέκδοτο: Μαθήματα Άδωνη στις Βρυξέλλες για τις ανισότητες στην Υγεία

adonis

Η τραγική καθημερινότητα την οποία βιώνουν στην πλειονότητα τους οι Ελληνες πολίτες χρειάζεται και λίγο… «τρέλα» για να περνά  έστω και δύσκολα. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, ευτυχώς, δίνουν έναυσμα και για (λίγο έως πολύ, ορισμένες φορές) γέλιο.

Στην προκειμένη, το «ανέκδοτο» της ημέρας προέρχεται από τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης, αφού… στο χώρο των δικών του αρμοδιοτήτων «έλυσε» τα προβλήματα στην Ελλάδα εφαρμόζοντας πιστά το εξοντωτικό μνημόνιο (!) ως εκπρόσωπος της χώρας μας -προεδρεύει αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση- βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μιλήσει για την «αντιμετώπιση των Ανισοτήτων στην Υγεία» και να προτείνει μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή!

Αν αυτό, όπως υποστηρίζουν γιατροί και ασθενείς, δεν είναι ανέκδοτο, τότε μάλλον πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στις εκδηλώσεις (άρχισαν χθες, Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη 23 του μήνα) για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην Υγεία και στην οικοδόμηση της με στόχο τη συνοχή και ενδυνάμωση της, όταν ο ίδιος είναι υπουργός χώρας – μέλους της ΕΕ στην οποία οι μη έχοντες πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας ξεπερνούν το 1,5 εκατ. άτομα!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «ο υπουργός Υγείας, κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, θα μετάσχει στην Τελική Διάσκεψη “Για την Αντιμετώπιση των Ανισοτήτων στην Υγεία: Οικοδομώντας την Συνοχή και Ενδυναμώνοντας την Υγεία για την Ανάπτυξη πέραν του 2014”, που γίνεται στις Βρυξέλλες στις 23.1.2014».

Η διάσκεψη επικεντρώνεται: α) στην εκτίμηση της προόδου στην… αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας, β) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Δράσεως της Ισότητας και της ενδεχόμενης συνεισφοράς τους στο πεδίο εφαρμογής και γ) στη χρήση των διδαγμάτων από την Δράση της Ισότητας και των δραστηριοτήτων άλλων Κρατών – Μελών προς βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας στο μέλλον. Και είπαμε… Εκ των κεντρικών εισηγητών είναι ο κ. Γεωργιάδης. Τα -περαιτέρω- σχόλια είναι δικά σας…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*