Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 22 Ιαν 2014

Φουντώνουν τα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο – Στο «μυαλό» του Μαξίμου

maxim2

Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις (είτε αυτές δημοσιοποιούνται, είτε κρύβονται στα συρτάρια του Μαξίμου και της Συγγρού) πληθαίνουν τα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν τον Α. Σαμαρά να σύρεται στη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, πυκνώνουν. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, το Μαξίμου κρίνει ότι δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη μια βαριά ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ (άνω των 5 μονάδων) σε σκέτες ευρωεκλογές.

Προφανώς, αντιλαμβάνονται ότι με μια τέτοια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ (πέριξ του 18%) και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση (των 153 βουλευτών) δεν στέκεται ούτε μέρα. Και τότε, στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον αέρα της μεγάλης νίκης θα κατακτήσει άνετα την αυτοδυναμία και η ΝΔ θα οδηγηθεί στη διάλυση (για το ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη από σήμερα).

Οι πηγές αυτές λοιπόν, θέλουν το Μαξίμου να καταλήγει στις πρόωρες εθνικές εκλογές, για να περιορίσει, με τα γνωστούς… μπαμπούλες (έξοδος από την Ευρωζώνη, χάος, οικονομική καταστροφή κλπ) την έκταση της ήττας, να στερήσει την αυτοδυναμία από τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρήσει ζωντανή -έστω και ημιθανή- τη ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό.

Στον ανασχηματισμό «ποντάρουν» τα λιγότερα

Σενάρια κυκλοφορούν και για κυβερνητικό ανασχηματισμό. Όμως εκτιμάται ότι αυτός δεν θα βελτιώσει, ούτε στο ελάχιστο, την εικόνα της κυβέρνησης, που έχει εξαντλήσει και σε επίπεδο προσώπων το πολιτικό της κεφάλαιο, μη διαθέτοντας στον «πάγκο» της πολιτικούς, ικανούς έστω να την κάνουν να φαίνεται συμπαθέστερη στον λαό.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*