Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 21 Ιαν 2014

Κυβέρνηση σε κρίση από δημοσκοπήσεις – «κόλαφο». Το SOS του antinews προς το Μαξίμου

kalpi

Όταν τον περασμένο Δεκέμβρη κάποια αντιμνημονιακά μέσα, μεταξύ των οποίων το «nez.gr», αναφέρονταν σε μυστικές δημοσκοπήσεις που έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνει διαφορά άνω των 5 μονάδων από τη ΝΔ, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν ότι «σφυρίζουν αδιάφορα».

Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο οι πληροφορίες για το σκηνικό βαριάς ήττας της ΝΔ και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, να έρχονται και από τα άκρως «φιλοσαμαρικά» μέσα.

Είναι ενδεικτική η τελευταία ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Antinews.gr» η οποία στηρίζει σταθερά τον κ. Σαμαρά τα τελευταία χρόνια.. Η εισαγωγή του συγκεκριμένου κειμένου… τα λέει όλα:

«Σκηνικό ήττας για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ξυπνήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα –κυβέρνηση και κόμμα- καταγράφουν οι επί μέρους «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις 7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη».

Τι λένε οι φημολογούμενες δημοσκοπήσεις

Μέχρι στιγμής, δύο δημοσκοπήσεις (μια της βρετανικής και μια της αμερικάνικης πρεσβείας) «ρίχνουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα «τάρταρα». Εφόσον ισχύουν, τότε η κατάσταση για τους κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το «nez.gr» παρουσιάζει ξανά τις φερόμενες ως δημοσκοπήσεις των δύο πρεσβειών:

Δημοσκόπηση που αποδίδεται στην βρετανική πρεσβεία

1) ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%

2) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 18%

3) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 17%

4) KKE: 7,5%

5) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,5%

6) ΠΑΣΟΚ: 3,5%

 

Δημοσκόπηση που αποδίδεται στην αμερικάνικη πρεσβεία

1) ΣΥΡΙΖΑ: 23,5%

2) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 17,5%

3) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 13,5%

4) KKE: 5,5%

5) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,5%

6) ΠΑΣΟΚ: 2,9%

7) PLAN B (ΑΛΑΒΑΝΟΣ): 2,5%

8)    ΔΗΜΑΡ: 2,2%

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*